Vastned optimaliseert en concentreert binnenstedelijke vastgoedportefeuille; Reinier Walta wordt voorgedragen als nieuwe CEO Vastned

0

Vastned gaat haar portefeuille optimaliseren en concentreren naar panden voor gemengd gebruik in de historische binnensteden, waar winkelen, wonen, werken, en ontspannen samenkomen. De focus zal komen te liggen op winkelpanden die verschillende typen huurders aantrekken en waar potentieel is om woningen of kantoren boven de winkels te creëren. Vastned richt zich waar mogelijk op het creëren van clusters van panden in de verschillende steden. Dat is de kern van de strategie update die Reinier Walta, die als nieuwe CEO van Vastned zal worden voorgedragen, vandaag presenteert. De Raad van Commissarissen heeft besloten om Reinier Walta, sinds 1 december 2020 interim CEO, tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 15 april 2021 voor te dragen als nieuwe CEO.

Vastned verwacht een sterke voorkeur voor retailvastgoed in de binnensteden op een select aantal locaties, als gevolg van de marktontwikkelingen zoals online winkelen en veranderend consumentengedrag, gekoppeld met de voortdurende trend van verstedelijking. Daarnaast is er toenemende vraag naar woningen en kantoren boven de winkels, in combinatie met de afnemende populariteit van winkels met meerdere verdiepingen. Met de optimalisatie en concentratie van haar binnenstedelijke portefeuille speelt Vastned hierop in.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?