BREEAM-NL oplevercertificaat voor Home Shop Center Albert Heijn Bleiswijk

0

Het Home Shop Center van Albert Heijn, ontwikkeld door Borghese Logistics, heeft het BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie oplevercertificaat ontvangen. Albert Heijn heeft het pand in september in gebruik genomen en bezorgd vanuit deze locatie allerlei boodschappen. Het distributiecentrum omvat circa 20.000 m² bedrijfsruimte, circa 2.250 m² kantoorruimte en een parkeerterrein van circa 30.000 m² voor auto’s en bestelwagens. Bij het ontwerp van het gebouw is nagedacht over een zo flexibel mogelijk (toekomstig) gebruik. Het gebouw faciliteert optimaal als distributiecentrum voor Albert Heijn.

Het gebouw en proces scoorde het hoogst op gebruik van materialen, gezondheid en welzijn. Binnen de categorie materialen beoordeelt BREEAM-NL volgens de LCA-benadering zoals vastgelegd is in de Bepalingsmethode Milieuprestatie Gebouwen en GWW-werken en bijbehorende Nationale Milieudatabase. Daarnaast zijn er punten gescoord voor hergebruik en producten met een verantwoorde herkomst. In de categorie ‘Gezond en comfort’ zijn de aspecten gewaardeerd zoals luchtkwaliteit, thermisch comfort, akoestiek, licht en flexibiliteit.

Binnenkort zal het dak worden voorzien van zonnepanelen, hetgeen zal bijdragen aan de duurzaamheid van het pand en de omgeving.

Het ontwerp lag in handen van MIES Architectuur en Pleijsier Bouw was verantwoordelijk voor de realisatie.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?