JLL en Miebach Consulting gaan strategische alliantie aan

0

Samenwerking levert klanten geïntegreerde oplossing voor supply chain en vastgoedvraagstukken.

Het in Duitsland gevestigde internationale supply chain adviesbureau Miebach Consulting en vastgoedadviseur JLL hebben aangekondigd dat ze een strategische alliantie zijn aangegaan. Hiermee combineren ze de expertise van beide bedrijven op het gebied van vastgoed, technologie, duurzaamheid, supply chain ontwerp en material flow engineering voor klanten in logistiek en productie.

Miebach heeft als toonaangevend adviesbureau op het gebied van supply chain optimalisering en material flow engineering uitgebreide ervaring met het ontwerp en de implementatie van state-of-the-art supply chains en logistieke netwerken. Het bedrijf gebruikt data-analyse en digital twins voor de integrale optimalisering van de supply chain teneinde de best mogelijke resultaten en zakelijke doelstellingen neer te zetten. Miebach heeft meer dan 24 vestigingen over de hele wereld waarmee het strategieën ontwikkelt en oplossingen doorvoert voor structuren, processen en faciliteiten in de gehele supply chain.

Samen leveren JLL en Miebach een integrale supply chain-oplossing met onder meer een financieel vastgoedelement. Hiermee bieden ze klanten en de markt een gezamenlijke waardepropositie waarmee ze hun bestaande en door de coronapandemie vergrote operationele en financiële uitdagingen in de supply chain kunnen aangaan. Met behulp van technologie maakt de alliantie een datagestuurd besluitvormingsproces mogelijk waarmee de juiste locaties binnen het netwerk nauwkeurig kunnen worden bepaald en meer flexibele, efficiënte en klantgerichte supply chains kunnen worden aangestuurd. Bedrijven kunnen gebruikmaken van diepere inzichten in hoe factoren als automatisering, digitalisering, gebouwspecificaties en wereldwijde netwerkoptimalisatie het magazijn van de toekomst zullen vormgeven.

De alliantie springt in op de huidige grotere vraag naar supply chain-dienstverlening door bedrijven over de hele wereld. Ondanks de heropening van veel fysieke winkels legt de aanhoudende grote vraag naar digitale leveringen extra druk op supply chain management, met een bijbehorende versnelde vraag naar logistieke ruimte wereldwijd.

Guy Gueirard, Head of JLL Supply Chain & Logistics Services, EMEA: “De link tussen supply chains en vastgoed is nu belangrijker dan ooit. De wijdverbreide invoering van e-commerce, die nog wordt versneld door de verstoring van traditionele detailhandel op het hoogtepunt van de pandemie, heeft mondiale supply chain-netwerken onder druk gezet. Het heeft ook laten zien hoe cruciaal logistiek en veerkrachtige supply chains zijn voor vitale sectoren over de hele wereld.

Deze alliantie is een belangrijke stap vooruit in de groeistrategie van onze supply chain adviesvaardigheden. Hiermee kunnen we onze klanten meer robuuste, technologiegestuurde, flexibele en duurzame oplossingen bieden. Klanten kunnen profiteren van de unieke combinatie van de ervaring van Miebach in supply chain consultancy en engineering en de jarenlange expertise van JLL op het gebied van vastgoed. We kijken uit naar de samenwerking met Miebach bij de ontwikkeling en bediening van een gezamenlijk klantenbestand voor de toekomst.”

Jürgen Hess, CEO van Miebach Consulting: “Multi-channel retail, e-commerce, automatisering en andere katalysatoren voor verandering worden steeds belangrijker in het drastisch veranderende landschap van aanbod, productie, distributie en opslag. Voor onze klanten is het dan ook van levensbelang dat wij effectieve en dynamische supply chains ontwerpen en invoeren die niet alleen bestaan uit vastgoed en faciliteiten binnen flexibele werkportefeuilles, maar waarin ook een reeks financiële opties wordt verkend.

Onze zakelijke alliantie is erop gericht klanten end-to-end advies uit één bron te bieden waarmee ze hun bedrijf sneller kunnen laten groeien. Onze internationaal opererende klanten profiteren daarmee van een alliantie waarin internationale reikwijdte wordt gecombineerd met lokale kennis.”

Over Miebach Consulting
Miebach Consulting biedt consultancydiensten op het gebied van internationale supply chains en material flow technologie in productie en logistiek, met name gericht op optimalisering van de end-to-end supply chain in een technologiegedreven omgeving.

Onze klanten zijn middelgrote bedrijven en concerns die hun concurrentiepositie willen verbeteren en uitbreiden met innovatieve oplossingen voor supply chain en logistiek. Met 400 medewerkers in 24 vestigingen en ruim 600 succesvolle internationale projecten per jaar zijn we een toonaangevend internationaal advies- en technologiebureau voor supply chain management en logistiek. Al bijna 50 jaar ondersteunen we onze klanten met waar wij voor staan: Supply Chain Excellence.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?