Janssen de Jong koopt kantoor ABN-AMRO in Zoetermeer

0

Aan de Luxemburglaan 1-15 in Zoetermeer verrijst over enkele jaren een woontoren met circa 150 appartementen om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar woningen. In de vastgestelde woningbouwagenda heeft de stad Zoetermeer de ambitie om te groeien met 10.000 woningen, waarvan minimaal 700 per jaar. Janssen de Jong Projectontwikkeling geeft invulling aan deze ambitie met de aankoop van het ABN AMRO kantoor. Er wordt een mix van huur- en koopappartementen ontwikkeld.

ABN AMRO huurt dit kantoor nog enkele jaren van Janssen de Jong Projectontwikkeling. De komende maanden worden tevens de mogelijkheden bekeken voor tijdelijke verhuur van een deel van het pand aan derden. Samen met de gemeente Zoetermeer wordt de komende jaren gewerkt aan herontwikkeling van het gebied. Onderdeel hiervan is het wijzigingen van het bestemmingsplan. Na de uiteindelijke verhuizing van ABN AMRO, wordt het kantoor gesloopt en kan de bouw van de woontoren aanvangen.

Aansluiten bij woningbehoefte
Arjan van der Neut, regiomanager West bij Janssen de Jong Projectontwikkeling: “Met de ontwikkeling van duurzame en betaalbare woningen sluiten we aan bij de lokale en regionale woningbehoefte.” Deze hoogstedelijke ontwikkeling biedt ruimte aan bewoners met een stedelijke leefstijl. Dit zijn veelal kleine huishoudens, zoals starters, middeninkomens en empty nesters. Van de te realiseren appartementen zullen er minimaal 60 als middeldure huur worden gerealiseerd. Deze woningen worden afgenomen door Stienstra Wonen. Het overige deel bestaat uit koopappartementen.

De locatie in hartje Zoetermeer is bijzonder aantrekkelijk. Het ligt aan de rand van het winkelcentrum, direct gelegen aan de fraaie Stadstuin. Met een bushalte aan de overkant, het stadshart direct gelegen aan de voet van de woontoren en het station op 3 minuten lopen is de bereikbaarheid subliem.

Mobiliteitsconcept
De verwachting van Janssen de Jong Projectontwikkeling is dat mensen – ook als ze weer naar het werk mogen – vaker thuis gaan werken. Tevens is er een verschuiving gaande van ‘bezit’ naar ‘gebruik’ van materialen en middelen. Janssen de Jong Projectontwikkeling onderzoekt daarom de mogelijkheid van een innovatief mobiliteitsconcept. In plaats van het aanbieden van parkeerplaatsen wordt gedacht aan ‘Mobility as a Service’ (MaaS), zoals elektrische deelauto’s en bakfietsen.

Betrokken partners en vervolgfase
Rogier van Weeghel van JLL: “Wij zijn zeer tevreden met het resultaat van de verkoop van deze prominente locatie namens ABN AMRO. De komende periode wordt de focus gelegd op de uitwerking van de ideeën en wordt het plan voorgelegd aan de gemeente Zoetermeer.”

Over Janssen de Jong Projectontwikkeling
Janssen de Jong Projectontwikkeling is een onafhankelijke en risicodragende projectontwikkelaar, met name gespecialiseerd in woningbouwprojecten. Van kleinschalige woningbouwplannen tot duurzame gebiedsontwikkeling of omvangrijke herstructurering. Veelal nieuwbouw, maar ook transformaties. De ambitie van het bedrijf is om met haar projecten te laten zien dat duurzaam, design, comfort en betaalbaar prima samen gaan. Janssen de Jong Projectontwikkeling is gevestigd in Son en Breugel, Utrecht en Hengelo.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?