HousingAnywhere haalt €24m op en neemt Kamernet over

0
  • HousingAnywhere heeft €24 miljoen aan Serie C-financiering opgehaald, waarmee het totale bedrag dat het bedrijf heeft opgehaald op €35,5 miljoen komt.
  • De opbrengsten worden gebruikt om de Nederlandse marktleider Kamernet over te nemen, het aantal Focus Cities uit te breiden naar in totaal 32 steden en de verdere ontwikkeling van HousingAnywhere’s technologieplatform
  • De overname markeert de volgende stap naar het doel om eind 2021 het grootste pan-Europese verhuurplatform te worden
    HousingAnywhere, Europa’s grootste online huisvestingsplatform voor young professionals en internationale studenten, neemt verhuurwebsite Kamernet over en wordt daarmee de Nederlandse marktleider. Deze vierde in 12 maanden tijd en grootste overname voor HousingAnywhere tot dusver is een mijlpaal in het realiseren van de ambitie om in 2021 het grootste end-to-end online verhuurplatform in Europa te worden.

Kamernet, opgericht in 1999 en een van de bekendste online marktplaatsen voor woningverhuur in Nederland, helpt jaarlijks meer dan 4.4 miljoen gebruikers om nieuwe woonruimte te vinden. “Kamernet heeft door de jaren heen een sterke lokale aanwezigheid opgebouwd in Nederland en heeft waardevolle kennis opgedaan van de lokale markten,” zegt Djordy Seelmann, CEO van HousingAnywhere. “Kamernet onder de paraplu van HousingAnywhere brengen en haar userbase toevoegen aan ons portfolio is een logische volgende stap in lijn met onze strategie. We hebben al lang onze ogen gericht op de snel groeiende lokale Nederlandse markt en met deze overname worden we het grootste verhuurplatform in Nederland.”

Series C-financieringsronde voor forse uitbreiding en acquisitie Kamernet
HousingAnywhere haalde de afgelopen 12 maanden 24 miljoen euro op in een Series C-financieringsronde middels een reeks financierings- evenementen, waaraan alle investeerders van HousingAnywhere deelnamen. In januari 2020 trad Ergeny toe als nieuwe investeerder en participeerde in een nieuwe aandeleninvestering met de huidige investeerders VNV Global en Real Web, die de ronde leidden. Early stage investeerder, henQ Capital, verkocht zijn belang. Nadat de eerste golf van de pandemie in maart 2020 toesloeg, verwierf HousingAnywhere in juli 2020 bovendien nieuwe schuldfinanciering, gestuwd door een sterke opleving van de internationale mobiliteit in de zomer van 2020. In januari 2021 sloot HousingAnywhere de Serie C af door financiering op te halen voor de overname van Kamernet, de Nederlandse marktleidende classifieds website in de categorieën kamer-, studio-, en één-kamerappartementen.

De overname van Kamernet markeert HousingAnywhere’s vierde overname in 12 maanden en toont de sterke M&A-capaciteiten van het bedrijf aan. Na de overname van marktleiders in Duitsland, Italië, Nederland en IJsland stelt Gianluca Valentini, HousingAnywhere’s VP van Marketplace en verantwoordelijke voor M&A, geen limiet aan de ambities van het bedrijf voor de toekomst. “We zijn nog lang niet klaar,” zegt Valentini. “Ons M&A-team is op zoek naar meer huur-websites, om te blijven groeien in doelgroepen en woningen die passen bij de behoeften van het steeds groeiende aantal gebruikers.”

HousingAnywhere heeft stappen ondernomen om zijn huurwoningmarktplaats om te vormen tot een volwaardig property management platform voor zowel huurders als verhuurders. Seelmann: “Wij willen de katalysator zijn die de huurwoningmarkt naar de volgende fase stuwt. Dit doen we door nieuwe producten op de markt te brengen, zoals HousingAnywhere Payments, onze betaalsoftware. Deze nieuwe producten zijn gebouwd bovenop het groeiende HousingAnywhere Platform, dat we zullen inzetten om onze visie te realiseren om van HousingAnywhere een super-app voor huurwoningen te maken”.

Overname Kamernet
Na de overname blijven de sterke Kamernet-merknaam en website bestaan als onderdeel van het HousingAnywhere platform, waarbij de Kamernet-medewerkers onderdeel worden van het HousingAnywhere-team. Medewerkers van Kamernet worden verwelkomd op het nieuwe HousingAnywhere-kantoor in Rotterdam zodra de lokale lockdown is opgeheven. Het zal niet moeilijk zijn om voor hen een plek binnen het bedrijf te vinden. Seelmann: “HousingAnywhere is een snelgroeiende organisatie en in bijna elk team zijn mensen nodig. We kijken er naar uit om samen met de mensen van Kamernet te bouwen aan een mooie toekomst.” In afwachting van de migratie naar het HousingAnywhere platform zal Kamernet in zijn huidige vorm blijven bestaan.

Bestaande Kamernet-gebruikers zullen op meer dan één manier profiteren van de overname door HousingAnywhere. Verhuurders krijgen toegang tot het HousingAnywhere-platform, waar ze gebruik kunnen maken van tools als RentRadar, om de optimale huurprijs te bepalen, en HousingAnywhere Payments, een veilige digitale betaaloplossing om het innen van huur te vereenvoudigen. Ook krijgen zij toegang tot een doelgroep van bijna 8 miljoen gebruikers, bestaande uit zowel lokale als internationale studenten, die hen zal helpen om vrijkomende kamers gemakkelijker te vullen.

Over HousingAnywhere
HousingAnywhere is ’s Europa’s grootste marktplaats voor huurwoningen, met 10 miljoen unieke bezoekers per jaar en 60.000+ huurwoningen. Young professionals en studenten opzoek naar een huurwoning worden gekoppeld aan accommodatie-aanbieders, variërend van particuliere vastgoedeigenaren tot grootschalige vastgoedbeheerders. Via het geavanceerde platform boeken huurders voor een langer verblijf en huren zij doorgaans een woning voor 3 tot 12 maanden. De Rotterdamse technologie start-up heeft zo’n 140 mensen in dienst. Momenteel focust de startup zich op 32 Focus Cities in Europa, met plannen om zijn voetafdruk snel uit te breiden.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?