Syntrus Achmea verwerft 49 intramurale zorgwoningen in Lage Vuursche

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) 49 intramurale zorgwoningen gekocht in Lage Vuursche, gemeente Baarn. Verkoper is zorginstelling Lyvore, onderdeel van Zorggroep De Opbouw, die de woningen langjarig gaat huren.

De locatie Elisabeth Park aan de Kloosterlaan in Lage Vuursche bestaat uit drie gebouwen, waarin zorg wordt geleverd aan mensen met een psychogeriatrische of somatische zorgvraag. Het woonzorgzorgcomplex is enkele jaren geleden in gebruik genomen en sluit goed aan bij de ouder wordende populatie in de omgeving die graag in een groene omgeving woont.

“Deze acquisitie past in de strategie van het ADHCPF, die voorziet in een verdere uitbreiding van intramurale zorgwoningen in de portefeuille”, zegt fondsmanager Daan Tettero. “Met deze investering leveren we ook een positieve bijdrage aan de exploitatie van Lyvore. Een groot deel van het beheer en onderhoud van het pand wordt immers door ons uitgevoerd. Daardoor kan Lyvore zich nog meer richten op haar primaire taak, het verlenen van goede zorg.”

Vorig jaar oktober kocht Syntrus Achmea in Den Haag 30 intramurale zorgwoningen namens het ADHCPF. Deze woningen, bestemd voor mensen met dementie, zijn langjarig verhuurd aan de Haagse Wijk- en Woonzorg. Ook een regulier kinderdagverblijf en een gespecialiseerde dagopvang voor kinderen en jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking maakten deel uit van deze overname.

Lyvore werd bij de verkoop begeleid door Carebeek.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?