M&G Real Estate financiert een van de grootse vastgoeddeals in London

0

M&G Real Estate heeft een krediet van £ 303 pond verstrekt aan Sun Venture, een vermogensbeheerder uit Singapore, voor de aankoop van een kantoor in de Londense City. Het is een van de grootse Britse vastgoeddeals van het afgelopen jaar.

Sun Venture kocht het pand 1&2 New Ludgate, dat vijf jaar geleden werd gebouwd en een BREEAM ‘Excellent’-rating heeft, van Land Securities PLC (“Landsec”) voor £ 552 pond in december 2020. Landsec leverde het complex op in 2015. Het wordt momenteel verhuurd aan Ropes & Gray International LLP, de Commonwealthbank of Australia en Mizuho Bank – goed voor een totale jaarlijkse huuropbrengst van £ 23,7 miljoen.

In totaal wendde M&G Real Estate het afgelopen jaar £ 1,6 miljard aan voor tien verschillende deals in het VK, Europa en de VS. Zoals

  • € 215 miljoen voor deals in de logistieke sector. Onder andere op A-locaties in Breda en Venlo.
  • € 90 voor de koop van 700 woningen in onder andere Almelo, Eschede, Heerlen en Oldenzaal.
  • £ 353 miljoen voor de herfinanciering van twee panden in Londen: een kantoor in de Londen City en een Sainsbury’s in Croydon.
  • £ 400 miljoen voor de ontwikkeling van studentenhuisvesting, kantoren en woningen.
  • $ 195 miljoen werd belegd in wooncomplexen in Amerika.

Stefan Cornelissen, hoofd M&G Netherlands: “In 2020, hebben we toch kansen in de markt weten te benutten. Vastgoed biedt de veilige kasstroom en het aantrekkelijk rendement waar onze institutionele klanten naar op zoek zijn.”

Het M&G Real Estate Finance-team is onderdeel van M&G’s Private & Alternative Assets business, dat £ 65,5 miljard onder beheer heeft. Het heeft namens meer dan 100 institutionele beleggers, een bedrag van meer dan £ 10 miljard aan aan vastgoedfinancieringen uitstaan (per 30 juni 2020) in het VK, Europa en Amerika. M&G Real Estate Finance geldt sinds de kredietcrisis als een van de grootste vastgoedfinanciers ter wereld.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?