KPMG en Newomij treden toe tot StiVAD

0

Het internationale accountants- en adviesbedrijf KPMG in Amstelveen en het particuliere vastgoedbedrijf Newomij in Naarden hebben zich aangesloten bij de Stichting Vastgoeddata “StiVAD”. Daarmee komt het aantal aangesloten partijen op 78.

KPMG is een internationale accountants- en adviesorganisatie met ruim 219.000 medewerkers in 147 landen. De onderneming levert diensten op het gebied van audit, belasting en advies aan bedrijven in verschillende sectoren, waaronder de vastgoedsector. Het bedrijf vormt samen met de branchegenoten EY, PwC en Deloitte de zogeheten Big Four. EY en Deloitte sloten zich al eerder bij StiVAD aan.

Het familiebedrijf Newomij is met een balanstotaal van zo’n 1,3 miljard euro een van de grootste particuliere vastgoedondernemingen van Nederland. Naast een omvangrijke vastgoedportefeuille bestaande uit voornamelijk woningen, kantoren en bedrijfsruimten in Nederland en Duitsland, biedt het bedrijf ook financieringen, VVE-beheer en verzekeringen.

Onder de deelnemers van StiVAD bevinden zich institutionele beleggers, woningcorporaties, taxateurs van groot zakelijk vastgoed en accountants. De stichting is in 2010 opgericht door de vereniging van institutionele beleggers in Nederland (IVBN) en startte met zeventien zogeheten founding fathers, met als doel betrouwbare marktreferenties voor betere vastgoedtaxaties.

Vastgoedbeleggingsregister
Aangesloten partijen melden hun beleggingstransacties in het vastgoedbeleggingsregister van StiVAD. Deelnemende taxateurs kunnen deze marktreferenties gebruiken voor de onderbouwing van hun waarderingen op marktwaarde. Eigenaren gebruiken de referenties onder andere voor het motiveren van (des-)investeringsbeslissingen voor beleggingscommissies en commissarissen.

Bestuursvoorzitter Robbert van Dijk van StiVAD is blij met de nieuwe toetreders: “In de database van StiVAD vinden accountants zoals die van KPMG de referentie-objecten die nodig zijn voor een betrouwbare onderbouwing van de balanswaarde van vastgoedobjecten. Het is mooi om te zien dat ook een particuliere vastgoedonderneming als Newomij transparantie nastreeft en daarmee het inzicht verbetert in de financiële stabiliteit van Nederland, die wordt gecontroleerd door de toezichthouders AFM en DNB.”

Over StiVAD
StiVAD is een onafhankelijk, non-profit platform voor het veilig delen van data binnen de vastgoedsector. Aansluiting bij StiVAD biedt deelnemende partijen een voor iedereen zichtbaar bewijs van volledige openheid en transparantie. Door de snelle groei is StiVAD een steeds completere bron voor beleggingstransactiegegevens. Naast de beleggingstransactiedatabase beheert StiVAD ook de Footfall Index Netherlands (FIN).

Bron.

Share.

Comments are closed.