Fidelity International koopt Mirai House op Leiden Bio Science Park

0

Het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund heeft het ‘Mirai House’ op het Leiden Bio Science Park gekocht voor € 54 miljoen. Hiermee heeft Fidelity International exposure gekregen tot de groeiende life science sector.

Het mixed-use R&D-complex met een totaaloppervlakte van circa 15.000 m² is verworven middels een gedeeltelijke sale & leaseback transactie. Het gebouw werd ontwikkeld in 2012 en is met 10- en 15-jarige contracten langjarig verhuurd aan sterke huurders. Farmaceutisch bedrijf Astellas, dat al in de kantoorvleugel gehuisvest was, heeft deze terug gehuurd. Het laboratorium is verhuurd aan het Leiden University Medical Center (LUMC) en het Netherlands Center for the Clinical Advancement of Stem Cell and Gene Therapies (NECSTGEN). Gezamenlijk bouwen zij aan een van de grootste non-profit onderzoeks- en productiecentra in regeneratieve geneeskunde in Europa.

Maarten Frouws, investment manager bij Fidelity International: “Demografische en technologische ontwikkelingen stuwen de groei van de life science sector. Het Leiden Bio Science Park is een van de best ontwikkelde scienceparken in Europa. We doen hiermee een defensieve investering in een groeimarkt, die onze beleggers een zeer stabiel rendement biedt. Het onderschrijft de veranderende vraag van beleggers van de reguliere sectoren naar meer thematisch vastgoed.”

Ook de vastgoedsector moet in deze tijden van disruptie anders gaan nadenken over beleggen. De traditionele vastgoedsectoren worden geconfronteerd met een toenemende mate van onzekerheid, waardoor er een verschuiving naar thematisch beleggen te zien is.

De life science sector biedt een breed scala aan vastgoedtypes. Meestal omvat het gebouwen met een mix van functies zoals lab-, kantoor- en samenwerkingsfuncties, vaak gelegen op een kennispark bestaande uit een samenhangend cluster van universiteiten, onderzoekslaboratoria, ziekenhuizen, start-ups en grote corporates en overheidsinstanties met het gemeenschappelijke doel om te innoveren. Beleggen in life science betekent investeren in snelle groei, ondersteund door twee structurele megatrends: technologie en demografie. Met de stijgende levensverwachting van de wereldbevolking groeit de vraag naar slimme medische apparaten, geneesmiddelen en diensten.

Dit soort gebouwen zijn vaak lang verhuurd aan partijen die zelf grote investeringen hebben gedaan in het complex, waarmee de huurzekerheid vaak hoger is. De hoge dichtheid van lifescience-activiteiten – mede door de uitstekende infrastructuur, aanwezigheid van menselijk kapitaal en een strategische locatie naast de drie grootste landen van Europa – maakt de Benelux, en dan met name Nederland en België, voor de sector zeer kansrijk. Verder profiteren de Benelux-landen in de nasleep van de Brexit van de verhuizing van het Europees Medisch Agentschap van Londen naar Amsterdam.

Het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund is het vlaggenschip van Fidelity’s vastgoedfondsen en richt zich uitsluitend op institutionele beleggers. Het fonds belegt in de eurozone met een focus op direct rendement en actief management.

Fidelity International werd bijgestaan door Solid Attorneys, Marble Real Estate, SGS-Search, C2N en Deloitte Real Estate Tax. Astellas werd geadviseerd door JLL en CMS.

Over Fidelity International
Fidelity International biedt beleggingsoplossingen en -diensten en pensioenexpertise aan ruim 2,5 miljoen klanten van over de hele wereld. Als privaat bedrijf dat al 50 jaar bestaat, hebben we een sterke motivatie om nuttig te zijn voor de maatschappij, en denken we in termen van generaties en beleggen voor de lange termijn. Vanuit ruim 25 locaties beheren we voor in totaal € 521,6 miljard aan beleggingen voor een groep klanten die uiteenloopt van centrale banken, staatsfondsen, grote corporate bedrijven, financiële instellingen, verzekeraars en vermogensbeheerders tot aan particuliere beleggers.

Met onze divisie Workplace & Personal Financial Health bieden we particulieren, beleggingsadviseurs en werkgevers beleggingsmogelijkheden van topklasse, oplossingen van derde partijen, administratiediensten en begeleiding bij pensioenkwesties. Samen met onze divisie Investment Solutions & Services beheren we voor € 401,9 miljard aan beleggingen namens onze klanten. Door onze beleggingsexpertise te combineren met onze oplossingen op het gebied van werkgerelateerde en persoonlijke beleggingen, werken we gezamenlijk aan het bouwen van betere financiële vooruitzichten. Bovenstaande getallen zijn gebaseerd op gegevens van 30 september 2020. Lees meer op fidelityinternational.com.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?