Syntrus Achmea koopt 37 energieneutrale woningen in nieuwe woonwijk New Brooklyn in Almere

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF) 37 energieneutrale eengezinswoningen gekocht in Almere. De oplevering van de woningen staat gepland in het eerste kwartaal van 2022.

De woningen maken deel uit van een nieuwe woonwijk, New Brooklyn, die wordt gerealiseerd bij station Almere Poort. In totaal zullen op deze locatie 1.400 woningen komen in verschillende segmenten: sociale huur, middenhuur, vrije sector en koopwoningen. Syntrus Achmea werkt in het project samen met de gemeente Almere, woningcorporatie de Alliantie en ontwikkelaar/bouwer Heijmans. De architectuur van New Brooklyn is geïnspireerd op de gelijknamige wijk in New York.

De 37 woningen die in de eerste fase naar het ADRF gaan, zijn energieneutraal dankzij een uitstekende isolatie, stadsverwarming en zonnepanelen op de daken. Voor de bewoners betekent dat een comfortabele woning met een heel lage energierekening. Parkeren in de wijk kan in de openbare ruimte, waarbij tien procent van de plaatsen wordt voorzien van een elektrisch oplaadpunt.

“Deze acquisitie past precies in de strategie van het ADRF, die is gericht op sterke woningmarktregio’s, het terugdringen van de CO2-uitstoot en aantrekkelijke woonproducten voor onze huurders”, zegt fondsmanager Onno Hoff. “Almere ontwikkelt zich snel als stedelijke regio. Dat biedt de participanten in het fonds de komende jaren uitzicht op stabiele, passende rendementen.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?