HousingAnywhere zet groei door met de overname van het Italiaanse Stanzazoo

0

HousingAnywhere zet een volgende stap om haar visie van een wereldwijd verbonden platform dat het huren gemakkelijk en veilig maakt te verwezenlijken.

  • De overname van Stanzazoo is de volgende stap van HousingAnywhere om marktleider in de Italiaanse woninghuurmarkt te worden
  • Stanzazoo is de derde overname door HousingAnywhere in een jaar
  • Deze overname maakt deel uit van het doel van HousingAnywhere om eind 2021 het grootste pan-Europese verhuurplatform te worden
  • HousingAnywhere richt zich op meer worden dan alleen een boekingsplatform: een complete en geavanceerde softwareoplossing voor het beheer van vastgoedportefeuilles en -contracten

HousingAnywhere, Europa’s grootste huisvestingsplatform voor jonge professionals en internationale studenten, maakt opnieuw grote vooruitgang in haar Europese expansie met de overname van de Italiaanse marktplaats voor huurwoningen Stanzazoo.

“Italië is hard op weg een van de belangrijkste markten voor HousingAnywhere te worden”, zegt Djordy Seelmann, CEO van HousingAnywhere. “De overname van Stanzazoo, een begrip in Italië, biedt ons toegang tot de hele Italiaanse markt. We winnen direct marktaandeel in een groot aantal Italiaanse steden waardoor we onze positie op de Italiaanse vastgoedmarkt verstevigen en de concurrentie voor blijven. Gedurende 2021 zal HousingAnywhere haar activiteiten in heel Italië uitbreiden. Daarmee verwachten we ons eind 2021 te vestigen als de leidende speler op de Italiaanse huurmarkt”.

Stanzazoo is in 2011 opgericht en is uitgegroeid tot een van de bekendste Italiaanse marktplaatsen voor huurwoningen. Door de combinatie van uitgebreide kennis van de studenten- en jonge professionele huurmarkt met een platform dat is afgestemd op de behoeften van die doelgroepen, werd Stanzazoo al snel de nummer één website voor het vinden van huurders, verhuurders en de perfecte kamers of appartementen in elke Italiaanse stad.

Gabriele Manna en Claudia Mastromauro, oprichters van Stanzazoo: “Onze gebruikers toegang geven tot een grotere, internationale markt is de logische volgende stap voor Stanzazoo. We zijn blij dat we groei voortzetten onder de paraplu van een bedrijf dat onze overtuiging deelt dat een superieur product, gericht op automatisering en de beste gebruikerservaring, zal leiden tot de beste match tussen huurders en verhuurders”.

Deze overname, de derde in de afgelopen 12 maanden, volgt op de overname van het IJslandse verhuurplatform Rentmate en de Duitse marktplaats voor huurwoningen Studenten-WG. Het is een volgende stap in de richting om eind 2021 het grootste pan-Europese verhuurplatform te worden en meer te bieden dan alleen een boekingsplatform voor huurwoningen: een complete en geavanceerde softwareoplossing voor het beheer van vastgoedportefeuilles en -contracten. Het onderstreept tevens de commitment van HousingAnywhere om zich in belangrijke markten als marktleider te positioneren.

Seelmann: “Het realiseren van HousingAnywhere’s toekomstige groei door middel van M&A maakt deel uit van onze strategie. De Italiaanse markt is belangrijk voor ons en we zijn van plan om een sterke bijdrage te leveren aan het verbeteren van een goede ervaring voor zowel huurders als woningaanbieders, om online woninghuur gemakkelijker, veiliger en uiteindelijk efficiënter te maken”.

Met de overname krijgen Stanzazoo verhuurders en huurders toegang tot een doelgroep van bijna 8 miljoen gebruikers via HousingAnywhere. Huidige Stanzazoo-gebruikers kunnen tevens gebruik maken van alle voordelen die het HousingAnywhere platform met zich meebrengt, zoals AI voor fraudedetectie, slimme algoritmen voor het bepalen van de optimale huurprijs (RentRadar) en eenvoudige digitale betaaloplossingen (HousingAnywhere-Payments).

Het Stanzazoo-platform blijft online tot 7 februari, waarna al het verkeer naar HousingAnywhere wordt omgeleid en accounts offline worden gehaald. Tot die tijd worden gebruikers van Stanzazoo uitgenodigd om een account aan te maken op HousingAnywhere.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?