RNHB verkrijgt portefeuille leningen van Syntrus Achmea

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance is namens de participanten in PVF Zakelijke Hypothekenfonds een overeenkomst aangegaan met RNHB. Doel is dat RNHB de portefeuille leningen van PVF verkrijgt die momenteel wordt beheerd door Syntrus Achmea.

De uitstaande hoofdsom van deze portefeuille is momenteel circa 900 miljoen euro. De juridische overdracht wordt in maart 2021 verwacht en is nog afhankelijk van enkele voorbehouden, waaronder toezichtrechtelijke.

Syntrus Achmea heeft deze portefeuille meer dan 15 jaar succesvol beheerd. Omdat de participanten hebben besloten om uit de markt voor commercieel vastgoedfinancieringen te stappen, is Syntrus Achmea gevraagd om een geschikte koper te vinden voor de portefeuille. Aangezien RNHB al actief is in de markt voor commercieel vastgoedfinancieringen is Syntrus Achmea van mening dat de voorgenomen overname door RNHB in het belang is van zowel de bestaande leningnemers als de participanten.

De voorgenomen overname van de leningen past goed in de strategie van RNHB om haar bedrijfsactiviteiten uit te breiden door zowel organische groei alsook selectieve portefeuille aankopen. RNHB kijkt er naar uit om de klanten van PVF te verwelkomen, de relatie voort te zetten en nieuwe mogelijkheden te overwegen om de klanten in hun vastgoedfinancieringsbehoeften te voorzien.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?