Credit Suisse verwerft Haagse Monarch Tower

0

Credit Suisse Asset Management Global Real Estate heeft onlangs kantoorgebouw De Monarch Tower aan de Prinses Beatrixlaan 5 in Den Haag gekocht van een Duits vastgoedfonds, beheerd door Hansainvest Hanseatische Investment-GmbH.

Het gebouw ligt op eigen grond op een toplocatie in het Beatrix Kwartier, het zakencentrum van Den Haag. Het gebied bestaat uit een mix van bedrijven, woningen en recreatievoorzieningen. Het gebouw is ontwikkeld in 2013 en maakt deel uit van een gebiedsontwikkeling bestaande uit drie nieuw ontwikkelde torens en één bestaand gerenoveerd gebouw.

De Monarch Tower voorziet in circa 13.620 m² kantoorruimte, alsmede 121 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage en is volledig verhuurd aan een mix van elf huurders. Volgens onderzoek van Vastgoedmarkt in het Kadaster is 63,3 miljoen euro betaald.

Het betreft een buitengewoon duurzaam gebouw en beschikt onder meer over een ondergronds systeem voor thermische energieopslag. Een breed scala aan andere systeem gerelateerde maatregelen, zoals ledverlichting en bewegingsmelders, zorgen ervoor dat het gebouw beduidend minder stroom verbruikt dan vergelijkbare gebouwen. Het gebouw heeft de Breeam-NL-certificering met een ‘Excellent’ beoordeling.

Nikola Zorijan, acquisitiemanager bij Credit Suisse Asset Management Global Real Estate: ‘Dit gebouw stelt ons in staat om onze positie in Nederland verder uit te breiden en past in onze sterke ambitie om te investeren in Tier 1 en Tier 2 steden in heel Europa, inclusief Nederland, met een focus op duurzaamheid.’

Reinier Wegman, Head of Sales bij Savills in Nederland, licht toe: “Deze verkoop bewijst de hernieuwde opleving van Den Haag als prominente stad om in te investeren. In navolging op diverse andere transacties sluit de verkoop van Monarch Tower het jaar 2020 mooi af met een ‘record breaking deal’ in Beatrixkwartier. Het gebouw kenmerkt zich door een extreem hoge kwaliteit en maximale flexibiliteit en daarmee is het gebouw op alle fronten future proof. Wij voorzien aanhoudende vraag naar kwalitatief hoogstaand product in 2021, in zowel Den Haag als de overige drie grote Nederlandse steden.”

Credit Suisse Asset Management Global Real Estate werd bij deze transactie commercieel geadviseerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten, juridisch door Loyens Loeff, fiscaal door EY en technisch door bbn adviseurs. Hansainvest Hanseatische Investment-GmbH werd bij deze transactie commercieel bijgestaan door Savills, juridisch bijgestaan door Houthoff en op fiscaal gebied door Meijburg & Co / KPMG.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?