Temporary Palaces opent eerste vestiging in Amsterdam

0

Temporary Palaces heeft 4.800 m² kantoorruimte onder management gekregen aan de Mr. Treublaan 1-3 aan de Amstel in Amsterdam. Het betreft een voormalig schoolgebouw, wat door het Temporary Palace onder het concept ‘Lokaal Lokaal’ gaat worden geëxploiteerd als tijdelijke creatieve broedplaats, totdat het wordt herontwikkeld.

Paul Kuilboer, Temporary Palaces, licht toe: “Vanuit onze ervaring uit een voorgaand project genaamd ‘De Marktkantine’, zagen we kansen op het gebied van leegstaand vastgoed. Op dit moment worden er vaak leegstandsbeheerders ingeschakeld om deze locaties (tijdelijk) te beheren. Naar onze mening kan er meer uit veel locaties worden gehaald, ook als het een tijdelijk karakter heeft. Vaak is er een gebrek aan cohesie tussen de tijdelijke huurder/gebruikers. Voor de projectontwikkelaar/vastgoedbeleggers, gemeenten en buurtbewoners kan er meer uit deze locaties gehaald worden. Zo is er voor een projectontwikkelaar nog een (klein) rendement op deze locaties te halen, maar belangrijker nog, de locatie komt tot leven al voordat er een nieuw gebouw komt, wat soms jaren kan duren. De automatische locatiemarketing heeft een super positieve invloed op het toekomstig gebruik. Daarbij heeft de buurt hiermee een plek waar ze trots op kunnen zijn, nu en in de toekomst.”

Savills heeft Temporary Palaces geadviseerd bij de totstandkoming van de huurovereenkomst. Daarbij hebben ze samengewerkt met VM Hospitality, die de belangen behartigt van verhuurder.

Workthere, het platform van Savills gericht op flexibele kantoorruimte, heeft geadviseerd bij het opstellen van de commerciële voorwaarden en de (onder)verhuur van de ruimten.

Ed Bouterse, Head of Workthere Europe, licht toe: “Door vroeg bij het proces betrokken te zijn konden wij goed adviseren over de prijsvorming van de verschillende units, alsmede succesfactoren zoals faciliteiten en service-level, om de verhuurbaarheid te vergroten. En met succes, de eerste week dat Lokaal Lokaal live ging op ons platform leverde direct 7 nieuwe huurders op, waarmee 1.200 m² reeds verhuurd is, en 3.800 m² is onder optie genomen door ondernemingen uit de creatieve sector. In een tijd waarin de toekomstige rol van het kantoor veelbesproken is, bevestigt dit de vraag naar een ontmoetingsplek en flexibiliteit.”

Temporary Palaces werd juridisch geadviseerd door Dentons.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?