SIM koopt logistieke Geminus portefeuille van CBRE Global Investors

0

Savills Investment Management heeft een logistieke portefeuille aangekocht van CBRE Global Investors, bestaande uit twee distributiecentra in Wijchen en ’s Heerenberg. De portefeuille omvat circa 45.000 m² verhuurbaar vloeroppervlak.

Maurice Stieger, Asset & Transaction Manager at CBRE Global Investors, licht toe: “De verkoop is een strategische verkoop in lijn met het business plan van een eerder aangekochte grotere portefeuille. Door deze verkoop creëren we ruimte om de portefeuille verder te laten groeien door middel van nieuwe transacties binnen Nederland en de rest van Europa.”

Marcel Fleminks, Director Investments, Co-Head The Netherlands bij Savills Investment Management, licht toe: “Deze logistieke portefeuille in Nederland kwalificeert als een ‘core’ beleggingsmogelijkheid op de Europese markt. Het volume, de uitstekende locaties en het feit dat beide DC’s volledig verhuur zijn, trok veel beleggersinteresse. We zijn dan ook zeer verheugd dat we deze aankoop hebben kunnen doen voor ons European Logistics Fund 3.”

Douglas van Oers, Director Logistics & Industrial, at Savills in the Netherlands, licht toe: “De logistieke sector trekt enorm veel kapitaal aan, waardoor de prijzen bleven stijgen dit jaar, en ik verwacht dat dit de komende twee tot drie kwartalen zeker nog zal aanhouden. Dit komt niet alleen door het aantal geïnteresseerde partijen, maar ook de hoeveelheid kapitaal dat zij nog moeten investeren. Portefeuilles worden daarom bijzonder goed verhandeld, waarbij er prijs premies van tussen de 5% en 20% worden betaald. Als we terugkijken op dit jaar, heeft de logistieke sector een enorme vlucht genomen binnen de vastgoedbeleggingsmarkt. Dit wordt uiteraard ondersteund door de sterke fundamentals en het groeipotentieel wat nog steeds aanwezig is.”

Savills, Dentons en Drees & Sommer adviseerden SIM bij de aankoop. CBRE Global Investors werd geadviseerd door JLL.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?