Savills: Nederlandse vastgoedmarkt veerkrachtig in 2021

0

Volgens het Savills onderzoeksrapport ‘Market in Minutes Q4 2020 – The Netherlands’, zijn de investeringen in Nederlands vastgoed slechts met 10% afgenomen in vergelijking met het vijfjaarsgemiddelde. Dit is een aanzienlijk minder sterke daling dan in de meeste Europese landen. De belangrijkste redenen waarom investeerders voor Nederland blijven kiezen, zijn de transparantie van de markt en de stabiele politieke en economische situatie.

Jordy Kleemans, hoofd Research & Consultancy bij Savills in Nederland, licht toe: “Wij voorspellen dat het totale Nederlandse investeringsvolume voor 2020 tussen de € 15 en € 17 miljard zal liggen, afhankelijk van de exacte gevolgen van de stijgende overdrachtsbelasting per 2021.

“Als gevolg van Covid-19 is er een toenemende verschuiving naar ‘core’ beleggingsproducten. De onzekerheid veroorzaakt door de pandemie, zorgde voor een terugval in het aantal ‘value-add’ en opportunistische transacties. Hierdoor liggen de huidige investeringsvolumes lager dan voorgaande jaren, maar nog steeds op een zeer hoog niveau.”

Jan de Quay, Head of Investments bij Savills in Nederland, vult aan: “Een van de redenen waarom de investeringsvolumes in Nederland relatief stabiel blijven, is de toegenomen interesse van buitenlandse investeerders in de afgelopen jaren. In 2020 is het aandeel van buitenlands kapitaal in Nederland met 15,5% gestegen ten opzichte van 2019. De grootste stijging in vergelijking met Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het VK.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?