Eaton verkoopt locatie Hengelo aan Koolen

0

Op de locatie zal de ‘The Green Box’ cleantech campus door Koolen opgericht worden.

Kees Koolen, oprichter en CEO van The Green Box, heeft de locatie van Eaton Industries Netherlands B.V. in Hengelo gekocht om er een Europees technologie-, ondernemers- en wetenschapscampus te vestigen die zich toelegt op de ontwikkeling van haalbare en betaalbare oplossingen voor schone energie. Eaton behoudt een plek op de campus als huurder.

Het perceel bedraagt 183.195 m², waarvan 73.290 m² v.v.o. (kantoor, productie, assemblage, opslag en een laboratorium) en is gevestigd aan de Europalaan in Hengelo Overijssel.

Een deel van het complex zal in gebruik worden genomen door het bedrijf van Kees Koolen, Koolen Industries.

“Samenwerking is essentieel bij de energietransitie naar schone energie. De uitdagingen zijn groot en op wereldschaal. We streven ernaar om ondernemerschap en samenwerking te bevorderen. We moedigen startups en anderen aan om samen te werken en om van elkaar te leren, zodat we kunnen werken naar het gezamenlijke doel: het leveren van schone energie voor iedereen, waar en wanneer het nodig is,” aldus Kees Koolen, oprichter en CEO van The Green Box.

Cushman & Wakefield heeft Eaton begeleid bij de totstandkoming van de verkoop.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?