Daelmans Vastgoed neemt Columbus-woningportefeuille over van Syntrus Achmea

0

Vastgoedbelegger Daelmans Vastgoed uit Maastricht heeft een omvangrijke woningportefeuille aangekocht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, dat optreedt namens een van zijn klanten. In totaal gaat het om 212 woningen die geografisch verspreid liggen over 11 locaties in Nederland. Het merendeel van de woningen is gebouwd tussen 1980 en 1997. Het investeringsvolume bij deze transactie bedroeg 51,2 miljoen euro.

De woningportefeuille die in het bezit van Daelmans is gekomen bestaat uit een goede mix van 172 eengezinswoningen en 40 meergezinswoningen.

Ellen Daelmans (Directeur Daelmans Vastgoed) licht toe: “Bij Daelmans zijn we altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om woningen en appartementen te verwerven waarmee we onze beleggingsportefeuille kunnen verrijken en verjongen. Met de aangekochte woningen bouwen wij onze sterke positie in de particuliere huurmarkt in Nederland verder uit.”

Ronald Koemans Associate Director Residential Investments bij Savills in Nederland: “Ook deze portefeuille kon, mede gestuwd door de aangekondigde verhoging op de overdrachtsbelasting, op grote interesse rekenen van binnen- en buitenlandse investeerders. De woningmarkt blijkt voorlopig resistent te zijn tegen externe factoren als Covid-19 en wij verwachten dat, indien ook de aanbodzijde op peil blijft, 2021 weer een interessant jaar kan worden op de woning beleggingsmarkt.”

Savills adviseerde Syntrus Achmea Real Estate & Finance op commercieel gebied bij de verkoop van deze portefeuille. Hofstede stond verkoper milieutechnisch bij en Core Notariaat deed dit op juridisch vlak.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?