BlackRock koop DC Danone in Cuijk van VolkerWessels Logistics Development

0

BlackRock en VolkerWessels Logistics Development (VWLD) hebben een koopovereenkomst gesloten voor de verkoop van een distributiecentrum in Cuijk (zuidoost Nederland). BlackRock heeft het object aangekocht namens BlackRock Eurozone Core Property Fund.

De aankoop betreft een DC van 56.000 m² gelegen op bedrijventerrein Laarakker, direct gelegen aan de in 2019 opgeleverde fabriek van Danone. Danone heeft een 10-jarige huurovereenkomst getekend voor het object.

De start van de bouw vond plaats in november 2020 en de oplevering staat gepland voor Q4 2021. Het object ontvangt een BREEAM Very Good rating. Daarnaast wordt het een volledig elektrisch DC waarmee het bijdraagt aan Danone haar doelstelling om een CO2-neutrale operatie te voeren op deze locatie de komende jaren. Het distributiecentrum verwacht ongeveer 100 banen te creëren voor de regio Cuijk.

Erjan Sprakel, managing director VolkerWessels Logistics Development zegt: “We zijn erg verheugd dat we een sterke en betrouwbare investeerder hebben gevonden voor deze unieke ontwikkeling die het voor onze huurder Danone mogelijk maakt om hun logistieke operatie te optimaliseren. We kijken samen met onze aannemer Systabo erg uit naar de realisatie van dit project in samenwerking met Danone en BlackRock”.

Ian Williamson, fund manager bij BlackRock Eurozone Core Property Fund zegt: “We zien erg uit naar deze samenwerking met VolkerWessels en Danone bij dit hoogwaardige object op deze geweldige locatie. Het is de eerste van drie off-market aankopen die we op korte termijn afronden voor dit fonds en toont onze core investeringsstrategie aan waarbij we de focus leggen op inkomen, veerkracht en duurzaamheid”.

Bjoern Rasche, Head of Real Estate Acquisitions – Netherlands bij BlackRock zegt: “Deze aankoop in Cuijk is een perfect voorbeeld van onze investeringsstrategie in Nederland en een goede aanvulling aan onze bestaande kantorenportefeuille. We zijn erg verheugd met onze eerste stap in de Nederlandse logistieke markt samen met zo’n gerenommeerde en ervaren partner. Het defensieve, maar toekomstbestendige, risico profiel van het object in combinatie met de huurder is de belangrijkste drijfveer voor het voortzetten van onze investeringsstrategie.

BlackRock is juridisch geadviseerd door Clifford Chance, technisch door CVO Group en commercieel door Cushman & Wakefield. VolkerWessels Logistics Development is juridisch geadviseerd door Sight Law en commercieel door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?