Woonhave koopt 191 woningen van ASR Dutch Core Residential Fund

0

Woonhave heeft 191 woningen gekocht van het ASR Dutch Core Residential Fund, het woningfonds van a.s.r. real estate. De aankoop bestaat uit 169 eengezinswoningen verspreid over Nederland en een relatief jong appartementencomplex met 22 appartementen in Monster. Het zwaartepunt van de portefeuille ligt in de provincies Utrecht en Noord-Brabant, met complexen in onder andere Utrecht, Wijk bij Duurstede, Breda, Tilburg, Son en Breugel en Etten-Leur.

Jasper Leydes, Head of Acquisitions bij Woonhave: ‘Middels deze acquisitie geeft Woonhave nader invulling aan de verbreding van haar strategie. Deze behelst naast het uitbouwen van de zorgvuldig samengestelde portefeuille van huurwoningen in de Randstad, ook het investeren in eengezinswoningen buiten de Randstad. Hierbij richten wij ons op zowel nieuwbouw als op bestaande bouw. Recentelijk hebben wij meerdere complexen met eengezinswoningen verworven waarbij deze aankoop tot dusver de meest omvangrijke is. Tevens verwachten wij voor het eind van het jaar nog meer eengezinswoningen buiten de randstad te zullen toevoegen aan onze portefeuille.’

Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund: ‘De verkoop van de 191 woningen aan Woonhave is in lijn met de strategische locatiefocus van het ASR Dutch Core Residential Fund, die zich kenmerkt door sterke demografische en economische fundamenten. Met het verjongen van de portefeuille door middel van nieuwe aankopen, bouwen we actief aan het profiel van onze portefeuille die gericht is op hoogwaardige appartementen en eengezinswoningen in met name het middenhuursegment.’

Jaap van Dijk, partner bij Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs: ‘De hoge allocatie in de Randstad en de Brabantse Stedenrij gecombineerd met het hoge aandeel grondgebonden woningen die worden verhuurd boven de liberalisatiegrens zorgde voor veel vraag vanuit de markt. Voor onze opdrachtgever, het ASR Dutch Core Residential Fund, was het belangrijk om een integere opvolger te vinden voor haar huurders en om een koper te vinden die bereid was om onvoorwaardelijk te bieden en in korte tijd de portefeuille kon afnemen. Wij zijn verheugd dat wij onze klant hebben geholpen om deze doelstellingen te volbrengen.’

Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs begeleidde verkoper bij de transactie. CBRE adviseerde de koper. De juridische begeleiding werd verzorgd door VBC Notarissen (namens de verkoper) en Houthoff (namens de koper).

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?