Eindhoven, Melbourne en Seattle zijn de beste steden voor ‘vogelvrije’ tech-medewerkers, aldus Savills

0

Internationaal vastgoedadviseur Savills heeft in haar eerste ‘Digital Nomad Essentials Index’ vastgesteld dat Eindhoven, Melbourne en Seattle de top drie steden ter wereld zijn voor jong technisch talent om vanuit te werken.

Genoemde index is onderdeel van het Tech Cities 2021-onderzoeksprogramma. De Digital Nomad Essentials Index weegt parameters die een jonge tech-werker belangrijk vindt, zoals de kosten van een flat white, een veganistische burger, een Apple MacBook, snelle breedband, flexibele kantoorruimte, sneakers, premium koptelefoons en schone lucht. Hiermee kunnen locaties geïdentificeerd worden die het meest wenselijk zijn voor technisch talent en dus voor de bedrijven die dergelijke werknemers willen werven.

Jordy Kleemans, Head of Research & Consultancy bij Savills in Nederland, licht toe: “Zelfs vóór Covid-19 hadden tech- werknemers vaak meer flexibiliteit om te kiezen waar ze werkten in vergelijking met veel andere sectoren. Enkele van de grootste technologiebedrijven zoals Google en Facebook geven aan dat hun werknemers kunnen kiezen waar ze willen werken in 2021. Mogelijk is dit een permanente trend in de tech-sector die versneld wordt geïmplementeerd door Covid-19. Dit biedt kansen voor werknemers die graag zelf willen bepalen vanuit waar ze werken. We zijn ons er terdege van bewust dat geen twee werknemers hetzelfde zijn, maar factoren zoals de aanwezigheid van betaalbare flexibele werkruimte, snelle breedband en, nog belangrijker, schone lucht, geven een goede indicatie aan welke locaties het meest populair zijn bij jonge tech-werkers. Als tech-start-up kun je hiermee een beeld krijgen waar je het beste personeel kunt vinden.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?