DGBC versterkt zich met Thomas Heye

0

Thomas Heye is per 1 december werkzaam als Senior Projectmanager bij Dutch Green Building Council (DGBC). In zijn functie bij DGBC gaat hij een belangrijke rol spelen bij de positionering van BREEAM-NL in de markt.

Heye was de afgelopen veertien jaar werkzaam bij Boele & van Eesteren (onderdeel VolkerWessels). Na zijn studie bouwkunde aan de HTS ging hij er als trainee aan de slag. Het mondde uit in een gelukkig huwelijk, dat maar liefst 14 jaar standhield. Eerder dit jaar nam hij er afscheid als duurzaamheidscoördinator.

Nieuwe uitdaging
Gedurende die periode liep het thema duurzaamheid als een rode draad door zijn carrière. Zo was hij verantwoordelijk voor het strategisch neerzetten en promoten van het concern, waarbij duurzaamheid steeds vaker het codewoord was. Daardoor was hij onder andere intensief betrokken bij marktgroepen, het Betonakkoord en Circkelstad. Heye: “Het was een bijzonder interessante tijd, waarin ik mijzelf, dankzij mooie duurzame projecten heb kunnen specialiseren. ’De aannemer’ trok me vooral door de dynamiek en het écht zien ontstaan van dat wat ooit bedacht is.” Na veertien jaar was hij echter toe aan een nieuwe uitdaging.

Bijdrage aan BREEAM-NL
De overstap naar DGBC is volgens Heye een logische: “Ik ken DGBC al jaren en het werken met BREEAM-NL is voor mij geen onbekend terrein.” Zo speelde hij een rol in maar liefst 12 BREEAM-projecten en was hij onder meer betrokken bij de ontwikkeling van het HagaZiekenhuis en OCC. “Het is interessant om te zien hoe BREEAM van A tot Z een rol speelt in bouwprojecten. Daarom is het een extra mooi om in mijn nieuwe functie bij DGBC een strategische bijdrage te kunnen leveren aan BREEAM en de actuele thema’s, voordat men überhaupt met punt A aan de slag gaat.”

Kansen
Heye ziet dan ook veel mogelijkheden in het verbinden van belangrijke actuele thema’s in de bouw aan BREEAM-NL. “BREEAM-NL is de afgelopen jaren door de markt omarmd. Dat is een goede ontwikkeling, alleen nu is het tijd voor de vervolgstappen. Het is belangrijk om actuele thema’s als circulariteit en gezondheid nog meer met het duurzaamheidsinstrument te verbinden. Op die manier kunnen we de markt blijven inspireren om te innoveren en te verduurzamen. Met deze strategische stappen ga ik als eerst aan de slag.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?