De Emmerik opent Circulaire Hub Nijmegen op terrein ENGIE

0

Het eerste ‘nieuwe gebouw’ op het terrein van energiebedrijf ENGIE in Nijmegen is deze week geopend. Het is de volgende stap naar een nieuwe inrichting van het terrein van Centrale Gelderland. Het pand is opgebouwd uit zeecontainers en huisvest een samenwerkende groep duurzame pioniers uit de regio Nijmegen: De Emmerik – Circulaire Hub Nijmegen.

De Emmerik is een centrum waar partijen uit de wijde omgeving samenkomen om te werken aan concrete oplossingen voor een duurzame regio. Het centrum heeft diverse functies. Het is allereerst een bedrijfsverzamelgebouw waarin meerdere ondernemers werken, zoals de Binnenstadservice Nijmegen, Mobilyze en Fair2. Welke allemaal ondernemers zijn die werken aan minder afval, minder CO2-uitstoot, meer lokale productie en meer sociale impact. Vanuit het centrum werken de pioniers samen met bestaande organisaties aan meer bedrijvigheid, die zorgt voor minder klimaatverandering en meer hergebruik.

De hub past perfect binnen de kaders van gebiedsvisie Waal Energie, die in november 2019 vast werd gesteld in de Nijmeegse raad. De locatie van de Circulaire Hub is vooralsnog tijdelijk verhuurd. Internationaal vastgoed adviseur Cushman & Wakefield trad op namens verhuurder ENGIE en Dirkzwager Legal & Tax begeleide de transactie juridisch.

Over Stichting De Emmerik en de Circulaire Hub Nijmegen.
De Emmerik is een Circulaire Hub in Nijmegen: een centrum waar partijen uit de wijde omgeving samenkomen om te werken aan concrete oplossingen voor een duurzame regio. De eerste concrete stap is de realisatie van een tijdelijk centrum, opgebouwd uit zeecontainers, op het terrein van energiebedrijf ENGIE in Nijmegen.

“Deze week is onze Circulaire Hub officieel geopend”, vertelt Birgit Hendriks, voorzitter van Stichting De Emmerik. “In het centrum zijn de eerste bedrijven al aan het werk. We hopen dat de hub snel uitgroeit tot dé inspirerende werkplaats voor de lokale circulaire economie. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking met ENGIE en vele andere partijen in en rond Nijmegen”, besluit Birgit.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?