Granite REIT koopt warehouse in Hengelo van Bolk Logistics

0

Granite REIT, het Canadees beursgenoteerde vastgoed-beleggingsfonds, heeft het warehouse van Bolk Logistics aan de Zuidelijke Havenweg 2 in Hengelo door middel van een sale-and-leaseback transactie gekocht. Het object is gelegen op een strategische locatie op bedrijventerrein “Twentekanaal Zuid”, naast Container Terminal Twente (CTT), een van de grootste binnenlandse containerterminals van Nederland.

Het object is door Bolk Logistics zelf ontwikkeld en beschikt over een totaal metrage van 28.607 m² VVO, verdeeld over verschillende units. Bolk Logistics heeft voor het gehele object een langjarige huurovereenkomst getekend en gebruikt het object voor opslag en distributie voor diverse klanten van Bolk Logistics.

André Pluimers, Algemeen directeur Bolk Logistics B.V.: ‘Met deze transactie maken we de middelen vrij voor verdere expansie van onze warehousing-activiteiten. We zijn zeer content met het vertrouwen van Granite in ons bedrijf, ons businessmodel en onze regio’.

Witsard Schaper, Hoofd Europa van Granite: ‘Met deze acquisitie zet Granite zijn strategie voort om te investeren op locaties met sterke infrastructuur. Het intermodale karakter van deze locatie, direct gelegen aan de Container Terminal Twente (CTT) en profiterend van de aankomende verbreding van de A1, geven aan waarom Twente een prominente plek inneemt in de top 10 van logistieke hotspots.”

De koper is tijdens deze transactie juridisch bijgestaan door Houthoff en technisch door SGS Search. De verkoper is tijdens deze transactie juridisch bijgestaan door CMS en commercieel door Cushman & Wakefield.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?