Heembouw start realisatie 60 nul-op-de-meter appartementen in Westend

0

In Roelofarendsveen realiseert Heembouw de nieuwe woonwijk Westend. In opdracht van woningcorporatie MeerWonen voegt Heembouw hier in totaal nog eens 60 uiterst duurzame appartementen aan toe. Op 3 december is het heiwerk gestart van de eerste 48 sociale huurappartementen. In het eerste kwartaal van 2021 start de bouw van nog eens 12 appartementen.

Energiezuinig
Alle 60 woningen zijn zogenaamde NOM-appartementen: nul-op-de-meter. De woningen hebben geen gasaansluiting, zijn volledig elektrisch en wekken evenveel energie op als bij gemiddeld gebruik en omstandigheden nodig is. Faro Architecten maakte het ontwerp. Heembouw Architecten heeft de woningen volledig technisch uitgewerkt. De architectuur van de woningen is het best te omschrijven als “landelijk”, passend bij de waterrijke omgeving.

Wonen in Westend
De appartementen liggen op het Midden Eiland, één van de drie eilanden waarop de nieuwe woonwijk Westend in Roelofarendsveen wordt ontwikkeld. Westend ligt aan de rand van het centrum van Roelofarendsveen, aan de Braassemdreef, in een prachtige groene en waterrijke omgeving. De wijk biedt een grote variëteit aan woningtypes met elk hun eigen, unieke eigenschappen.

Veel van de woningen zijn gelegen aan het water, andere liggen meer in het groen centraal op het eiland. Dit alles maakt deze nieuwe woonwijk tot een plek waar mensen graag willen zijn.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?