Quadoro koopt kantoorgebouw Pieter Calandlaan 1 van gemeente Amsterdam

0

Quadoro Investment GmbH heeft het kantoorgebouw aan de Pieter Calandlaan 1 in Amsterdam voor het open-ended fonds Quadoro Sustainable Real Estate Europe Private aangekocht van de Gemeente Amsterdam.

Het kantoorgebouw, bestaande uit 6.347 m² en 54 parkeerplaatsen, werd in 2003 opgeleverd en heeft aanvankelijk gefunctioneerd als een stadsdeelkantoor van de Gemeente Amsterdam. Na het vertrek van de Gemeente Amsterdam is het gebouw langjarig verhuurd aan De staat der Nederlanden die het gebouw als Rijkskantoor in gebruik heeft voor het ministerie van Veiligheid en Justitie. De appartementen boven het kantoorgebouw maken geen deel uit van de aankoop.

Pieter Calandlaan 1 ligt direct aan de ingang van het treinstation Lelylaan en nabij ringweg A10. Het omringende gebied, West As, is volop in transformatie naar een levendig gebied met gemengde functies zoals werken en wonen.

Quadoro werd bij deze transactie commercieel geadviseerd door JLL, juridisch door Van Doorne en technisch door Drees en Sommer. De verkoper werd begeleid door P. van den Bosch Bedrijfsmakelaars.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?