BAM beëindigt asfaltproductie op Binckhorst voor woningbouwplannen gemeente Den Haag

0

De gemeente Den Haag en BAM hebben overeenstemming over stopzetting van de activiteiten van de Haagse Asfaltcentrale (HAC), die door BAM Infra bv wordt geëxploiteerd op het industrieterrein Binckhorst (grenzend aan de gemeente Leidschendam-Voorburg). HAC zal uiterlijk 31 december 2021 de productie van asfalt op deze locatie beëindigen.

De Haagse gemeenteraad heeft gisteravond ingestemd met een voorstel van het college voor een woningbouwimpuls in en rond de Binckhorst, die door deze overeenkomst mogelijk wordt. Voor het beëindigen van de activiteiten ontvangt BAM een vergoeding. Partijen doen geen mededelingen over de hoogte daarvan. Gebiedsontwikkelaar AM (deel uitmakend van Koninklijke BAM Groep) heeft tevens een intentieovereenkomst met de gemeente gesloten. Partijen hebben de intentie samen te werken aan de totstandkoming van een plan voor de ontwikkeling van ten minste 400 woningen en de daarbij vereiste werkgerelateerde functies in het gebied. Realisatie daarvan is beoogd vanaf 2025, mits de gewenste doorontwikkeling van de Binckhorst gestalte krijgt.

HAC is sinds 1959 gevestigd op de Binckhorst, pal langs de snelweg A12 en nabij de A4. De centrale produceert een grote verscheidenheid aan hoogwaardige asfaltproducten – waaronder diverse duurzame mengsels, zoals Laag Energie Asfalt Beton (LEAB) – die worden toegepast bij wegenbouwwerkzaamheden in de provincie Zuid-Holland. HAC beschikt over moderne en uitgebreide productie- en opslagfaciliteiten. Specialismen zijn gekleurd asfalt en schelpenasfalt.

BAM is met Heijmans in overleg over een gezamenlijke voortzetting van de asfaltproductie-activiteiten van beide ondernemingen. HAC zal door BAM in deze voorgenomen samenwerking niet worden ingebracht.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?