NSI behaalt vijf sterren-rating in 2020 GRESB Real Estate Assessment

0

NSI N.V. heeft een vijf sterren-rating behaalt in het jaarlijkse GRESB Real Estate Assessment. Dit is de hoogst mogelijke GRESB rating en een erkenning als marktleider op het gebied van duurzaamheid. GRESB is een onafhankelijke en toonaangevende organisatie en onderzoekt wereldwijd de ESG-factoren van vastgoed en infrastructuur. De nu gepubliceerde GRESB benchmark heeft betrekking op 2019 en bestaat uit data van 1.229 vastgoedportefeuilles met samen meer dan 96.000 gebouwen.

NSI doet sinds 2018 mee aan het GRESB Assessment. Het resultaat van 88 punten (van de 100) is de beste score tot nu toe en een significante verbetering ten opzichte van de 2019 score van 71 punten en de eerste score in 2018 van 49 punten. Dit benadrukt de stappen die NSI de afgelopen jaren heeft gezet. De score van NSI steekt gunstig af bij het wereldwijde GRESB gemiddelde van 70 punten en de gemiddelde score van 71 punten van beursgenoteerde bedrijven wereldwijd.

In de duurzaamheidsstrategie van NSI staan Future-proof Buildings, Energy & Carbon en Health & Wellbeing centraal. Op alle drie de vlakken heeft NSI de afgelopen jaren vooruitgang behaald. Zo daalt het energieverbruik en komt NSI hiermee onder het gemiddelde van de markt uit. De forse verbeterslag komt daarnaast voornamelijk door de gedetailleerde acties en de grote hoeveelheid energie-, water-, afval- en verbruiksdata per gebouw, de significante toename in BREEAM certificaten en een verbetering in stakeholder engagement.

Bernd Stahli, CEO: ‘Bij NSI is ESG een integraal onderdeel van het bedrijf en nemen we dit mee in de beslissingen die we nemen. We zien het als onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een duurzamere wereld door onze klanten kwalitatief hoogwaardige, gezonde werkplekken te bieden, met minimale impact op het milieu. We zijn er trots op dat onze inspanningen worden erkend door GRESB en zijn gemotiveerd om de komende jaren door te gaan met nieuwe en aanvullende initiatieven.’

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?