Twee keer hoogste rating voor Syntrus Achmea-fondsen in toonaangevende GRESB-benchmark

0

Twee vastgoedfondsen van Syntrus Achmea Real Estate & Finance hebben de hoogste rating behaald in de internationale GRESB-benchmark. Het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF) en het Achmea Dutch Retail Property Fund (ADRPF) krijgen vijf sterren voor hun prestaties op het gebied van duurzaamheid. Zeven andere fondsen en portefeuilles in beheer bij Syntrus Achmea ontvangen vier sterren.

Net zoals in 2019 heeft Syntrus Achmea met tien fondsen en portefeuilles deelgenomen aan GRESB, dat staat voor Global Real Estate Sustainability Benchmark. Gemiddeld scoorden de Syntrus Achmea-fondsen het cijfer 81 (maximum is 100). Dat is gelijk aan 2019. De gemiddelde score van alle deelnemende fondsen wereldwijd daalde met 2,8% naar 70. Alle fondsen van Syntrus Achmea scoren hoger dan dit wereldwijde gemiddelde.

GRESB heeft dit jaar de scoringsmethodiek flink gewijzigd. Met name het gewicht van de Performance Indicators (de rapportages over energieverbruik, CO2-uitstoot, waterverbruik en afvalstromen) is fors toegenomen. Ook binnen de Performance Indicators zijn de verhoudingen gewijzigd. Hierdoor zijn de behaalde eindresultaten over het algemeen lager. Bij een ongewijzigde methodiek zouden de Syntrus Achmea-fondsen dit jaar gemiddeld 6,3% hoger hebben gescoord.

“Wij zijn trots op de hoogste rating voor het ADRF en het ADRPF”, zegt directievoorzitter Arthur van der Wal van Syntrus Achmea. “Tegelijkertijd blijven we werken aan verbeteringen. In lijn met onze ambitie om op het gebied van duurzaamheid tot de top van onze peer group te behoren, zetten we een tandje bij. Met name op het gebied van de Performance Indicators zijn we al aan de slag om de scores verder te verbeteren.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?