Smurfit Kappa Nederland Pensioenfonds stapt in Particuliere Hypothekenfonds van Syntrus Achmea

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance verwelkomt een nieuwe klant in het PVF Particuliere Hypothekenfonds. Smurfit Kappa Nederland Pensioenfonds gaat via Syntrus Achmea beleggen in Nederlandse woninghypotheken.

“We hebben na een zorgvuldig proces besloten tot deze allocatie naar hypotheken, mede vanwege het goede rendements-risico profiel van deze asset class”, zegt Steven Stoffer, voorzitter van het pensioenfonds. “Daarbij gaan we graag in zee met een vermogensbeheerder die veel ervaring heeft op dit terrein en beschikt over een goed track-record.”

Met de intrede van het Smurfit Kappa Nederland Pensioenfonds telt het PVF Particuliere Hypothekenfonds ruim vijftig participanten. Het vermogen van het fonds groeit dit jaar naar 10 miljard euro.

“Hypotheken blijven een heel aantrekkelijke asset class voor institutionele beleggers, waarvan het robuuste karakter in de huidige Coronacrisis andermaal wordt bewezen”, zegt Daan van der Werf, director Investor Relations bij Syntrus Achmea.

Naast een fondsoplossing biedt Syntrus Achmea sinds kort ook een separate account hypotheken aan. Institutionele beleggers kunnen hiermee een eigen portefeuille samenstellen met een door hen gewenst risicoprofiel.

Daan van der Werf: “We merken in de markt dat er naast een fonds behoefte is aan meer maatwerk. In die vraag willen we graag voorzien.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?