Nieuwe fase Hart van Zuid met bioscoop en parkeergarage

0

In de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid staat het licht op groen voor de bouw van een bioscoop, horeca en een parkeergarage naast Rotterdam Ahoy. Deze week zijn de contracten getekend tussen de ontwikkelcombinatie Heijmans, Ballast Nedam Development, gemeente Rotterdam, Rotterdam Ahoy, Pathé, Ballast Nedam Parking en projectontwikkelaar Epicurus.

Leusure
In februari dit jaar werd al een ontwikkelovereenkomst gesloten voor de realisatie van een hotel. Hiermee krijgt leisure een volwaardige plek binnen de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Daartoe behoren onder meer ook Zwemcentrum Rotterdam, het net geopende Theater Zuidplein en het nog te openen Rotterdam Ahoy Convention Centre en muziekzaal RTM Stage toe behoren.

Bruisend stadscentrum
Het gebied rond Zuidplein wordt het bruisende stadscentrum voor Rotterdam-Zuid. Meer levendigheid en een beter en langduriger bezoek aan het gebied zijn doelstellingen binnen de ontwikkeling. De komst van vrijetijdsvoorzieningen zoals de Pathé bioscoop en de nieuwe horeca geeft extra aanleiding om Hart van Zuid te bezoeken. Een bezoek aan bijvoorbeeld Winkelcentrum Zuidplein of een wandeling in het Zuiderpark is straks goed te combineren met een filmpje pakken en een etentje.

Door de ligging bij het metro- en busstation en niet verder van de A15 zijn de voorzieningen goed bereikbaar met OV en de auto. In de garage komen ruim 600 parkeerplaatsen. Naar verwachting start de bouw van Pathé medio 2023.

Hotel
Ook staat een hotel gepland binnen het leisureplot. In februari van dit jaar werd hiervoor samen met Forum Invest een ontwikkelovereenkomst getekend. De laatste details worden momenteel besproken en de verwachting is dat er binnenkort meer bekend wordt over de realisatie van het hotel.

‘Verwachtingen overtroffen’
Onno Dwars, namens de ontwikkelcombinatie Ballast Nedam Development en Heijmans Vastgoed: “De kwaliteitsimpuls die deze grootschalige gebiedsontwikkeling meegeeft aan Rotterdam overtreft alle verwachtingen. Het samenspel van oud en nieuw en de betekenis die een plek kan krijgen voor de samenleving is nergens zo allesomvattend en zichtbaar geweest als hier in Hart van Zuid. Het is een prachtige mijlpaal in de samenwerking tussen publieke en private partijen.”

Reactie wethouder Kurvers
Bas Kurvers, wethouder Bouwen en Wonen: “Rotterdam blijft zich met hart en ziel inzetten voor de groei van Hart van Zuid tot een volwaardig centrumgebied. Investeren is juist nu nodig om op de langere termijn sterker door te kunnen. Ik ben blij dat onze partners in deze gebiedsontwikkeling die kans ook zien. Het gebied is door bijvoorbeeld het nieuwe theater Zuidplein al aantrekkelijk om in je vrije tijd te verblijven. De komst van Pathé, nieuwe horeca en de parkeergarage is voor bewoners en bezoekers van Zuidplein een geweldige toevoeging.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?