ALLSAFE Mini Opslag opent grote vestiging in Assen

0

Sterke behoefte aan extra ruimte: helft opslagunits al verhuurd.

ALLSAFE Mini Opslag opent deze week zijn 36e vestiging in Assen. De Drentse stad is naast Groningen en Meppel de enige plaats in het noorden waar het inwonertal toeneemt. Net als in de rest van Nederland de trend is, wonen ook Assenaren steeds kleiner en is er een groeiende behoefte aan ruimte buitenshuis. Met de nieuwste vestiging wil de snelst groeiende aanbieder van mini-opslag de ruim 30.000 huishoudens en meer dan 4000 bedrijven in de stad van extra ruimte voorzien.

Dicht bij het pand waar het al eerder door ALLSAFE overgenomen Multistorage tot voorkort gevestigd was, heeft ALLSAFE aan Hof van Parijs de afgelopen maanden een nieuwe vestiging gebouwd met meer technische mogelijkheden en capaciteit. Zo voldoet het gebouw aan alle moderne standaarden, is het CO2-neutraal en heeft het een hoogwaardig beveiligingssysteem waarbij elke opslagunit apart wordt gemonitord. “Inmiddels is al ruim de helft van de mini-opslagunits verhuurd”, vertelt CEO Eric Stubbé. “Er is hier klaarblijkelijk een grote behoefte aan extra ruimte en aan de service die wij bieden.” Doordat de toestroom aan klanten nu al zo groot is, is besloten het nieuwe pand gelijk uit te breiden, zodat ALLSAFE Assen aan meer dan duizend klanten opslagruimte gaat bieden.

Forse groei kleine woningen
Het aantal eengezinswoningen in Assen met een oppervlakte onder de 50 vierkante meter is de afgelopen vijf jaar met een derde toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. “Nu een groot deel van deze mensen ook nog eens thuis moet werken, ontstaat er een extra grote behoefte aan meer ruimte”, constateert Stubbé. “Wij worden de extra kast, zolder en het schuurtje buitenshuis.”

Veel Assenaren gebruiken de capaciteit van ALLSAFE voor seizoensopslag, ziet vestigingsmanager in Assen Lennart Ruissen: “Nu de feestdagen voor de deur staan komen de kerstbomen en -versieringen tevoorschijn en verdwijnen tuinstoelen en parasols weer achter onze beveiligde deuren. Maar we komen ook heel andere dingen tegen. Zo heeft een van onze klanten haar sneakercollectie van meer dan honderd paar bij ALLSAFFE Assen ondergebracht.”

Steeds meer zakelijke klanten gebruiken ALLSAFE als hub
Vanuit de Drentse vestiging kan ALLSAFE vanaf nu ook zakelijke klanten optimaal bedienen. Dat is geen overbodige luxe, want de afgelopen vijf jaar steeg het aantal bedrijven die gevestigd zijn in Assen met bijna 20 procent. Een kwart van de in de Drentse stad gevestigde bedrijven valt in de categorie (groot)handel en webwinkels, twee belangrijke doelgroepen voor de ruimtegever. “Zij kunnen hun voorraden veilig bij deze nieuwe ALLSAFE-vestiging in ontvangst laten nemen, op- en overslaan. Dat scheelt kilometers en dus tijd en bovendien is het een stuk milieuvriendelijker.”

Omdat huurders niet zitten te wachten op extra reistijd over kleine wegen, is er bewust voor gekozen de nieuwe vestiging op Messchenveld te situeren, op enkele minuten van de snelweg en de Assense woonwijken. Dat biedt niet alleen uitkomst voor particulieren, ook zakelijke klanten kunnen optimaal van de gunstige ligging profiteren. “We zien dat onze vestigingen steeds meer als hub worden gebruikt.” De vestiging ligt vlak bij de afslag Assen Noord, die de stad verbindt met de A28. “Al die vertegenwoordigers, monteurs en inkopers die in regio Assen werkzaam zijn, hoeven voortaan niet meer om te rijden langs hun hoofdkantoor. Zij kunnen hun materialen veilig bij deze nieuwe ALLSAFE-vestiging opslaan en deze ophalen wanneer zij ze nodig hebben”, aldus Stubbé.

Samenwerking PostNL
ALLSAFE is begin november een samenwerking met PostNL gestart. “Daardoor kunnen ook Assenaren vanaf nu hun pakketjes bij ons ophalen en verzenden. Als ze dat willen, kunnen we hun pakketjes zelfs in hun unit zetten, zodat ze die ook buiten de reguliere werktijden kunnen ophalen.”

Zo starten ALLSAFE en PostNL in vier vestigingen een pilot waarbij webshopeigenaren 24/7 hun pakketten bij ALLSAFE kunnen afgeven en PostNL ze diezelfde nacht nog verwerkt. Huurders van ALLSAFE kunnen bovendien gebruikmaken van speciale inpaktafels- en materialen om hun pakketten in de vestiging verzendklaar te maken en met korting te verzenden. Begin volgend jaar zal deze service worden uitgerold over de rest van Nederland en kunnen ook Assense klanten ervan profiteren.

Over ALLSAFE
ALLSAFE werd in 1999 opgericht door Eric Stubbé en is de oudste onderneming in Nederland die met opslag buitenshuis extra ruimte creëert voor bedrijven en particulieren. ALLSAFE Mini Opslag heeft inmiddels 36 vestigingen. Het bedrijf groeit in de komende drie jaar naar zeventig vestigingen en loopt voorop met innovatie. ALLSAFE zet sterk in op duurzaamheid. Het overgrote deel van de 36 Nederlandse vestigingen is CO2-neutraal, andere panden volgen. ALLSAFE heeft een samenwerking met PostNL waarbij klanten pakketjes bij een ALLSAFE-vestiging kunnen ophalen en verzenden.

ALLSAFE introduceerde tevens mrBOX, een innovatieve dienst die het makkelijk maakt om je spullen op te bergen, te organiseren en terug te vinden. Klanten hebben via een speciale app eenvoudig overzicht over hun spullen en kunnen deze met één druk op de knop thuis laten bezorgen en weer laten ophalen. ALLSAFE biedt met het label Bandenthuis, marktleider in mobiele bandenservice, de mogelijkheid banden te wisselen op een locatie naar voorkeur. Of dit nu op het werk, thuis of bij een klant is. De banden worden veilig opgeslagen bij een ALLSAFE-vestiging in de buurt. Dat scheelt tijd (4 uur per bandenwissel) en kilometers en is minder belastend voor het milieu. Ook zakelijke klanten kunnen van de service gebruikmaken. Bandenthuis levert ruim 40.000 verschillende merkbanden tegen groothandelprijzen. ALLSAFE Engine Rooms geeft eigenaren van oldtimers en supercars ook een stallingsmogelijkheid om hun waardevolle bezit op te slaan in speciale engine rooms, inclusief bijbehorende diensten zoals een beheer- en brengservice.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?