Realterm koopt logistieke ‘last mile’ portefeuille

0

Realterm heeft fase I van een zeer functionele last mile portefeuille, bestaande uit acht logistieke vastgoedobjecten, aangekocht. Deze eerste zes objecten zijn gelegen op primaire en secundaire locaties in Nederland, een van de meest gevestigde logistieke markten van Europa. De belangrijkste ‘last mile’ kenmerken van de objecten zijn onder andere de uitstekend bereikbare locaties met goede toegang tot snelwegen, de ruime parkeerratio en een bovengemiddeld efficiënt dockratio. Realterm is voornemens de aankoop van de overige twee objecten later dit jaar af te ronden.

“De acquisitie van deze Nederlandse portefeuille past bij onze strategie om te investeren binnen pan-Europese logistieke corridors in de belangrijkste logistieke markten”, aldus Balazs Lados, Managing Director van Realterm. “We zijn verheugd deze gebouwen van hoge kwaliteit toe te voegen aan de portefeuille van het Realterm Europe Logistics Fund (RELF), aangezien de kenmerken uitstekend aansluiten bij de wensen van een breed scala van onze klanten die op zoek zijn naar dergelijke gebouwen voor overslag en de laatste mijl.”

Hoogtepunten van de portefeuille zijn onder meer:

  1. 103 loading docks
  2. 35 extra grote inrijdeuren
  3. 56.343 m² verhuurbaar oppervlakte (408 m² per loading dock)
  4. 45.765 m² voetafdruk op 112.407 m² terreinoppervlak (41% dekkingsgraad)

Douglas van Oers, Director Logistics & Industrial bij Savills in Nederland, licht toe: “Stadsdistributie blijft aan populariteit winnen. E-commerce is de belangrijkste drijfveer hierachter en tijdens de lockdown zagen we een ongekende toename in online verkopen. De fundamenten zijn positief en de versnelde groei van e-commerce in heel Europa blijft de vraag stimuleren, waardoor er een stevige concurrentie onder internationale investeerders ontstaat om beschikbaar product. We zijn dan ook zeer verheugd dat we deze ‘last mile’ portefeuille hebben kunnen aankopen namens onze opdrachtgever Realterm, waarmee zij hun intrede maken op de Nederlandse markt.”

Savills adviseerde Realterm bij deze aankoop. De verkoper werd geadviseerd door Colliers International.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?