Savills Investment Management koopt nieuwbouwproject aan Nieuwlandsedijk/ Mosterddijk in Tholen

0

Het project omvat in totaal circa 115.000 m², en werd via een sale-and-leaseback constructie verkocht door DSV. Het hoogwaardige distributiecentrum is strategisch gelegen tussen de twee grootste havens van Europa; Rotterdam en Antwerpen.

Alistair Ennever, Director, Strategic Partnerships, Savills IM, licht toe: “We zijn verheugd dat we deze hoogwaardige en strategische aankoop hebben kunnen afronden namens Vestas IM en hun investeerders. Daarmee wordt onze samenwerking met Vestas verder versterkt en het bevestigt ons gezamenlijk vermogen om deals te vinden en transacties tot stand te brengen ondanks de lastige economische situatie en de thans geldende reisbeperkingen.

We hebben meerdere transacties met DSV gesloten en deze laatste acquisitie weerspiegelt ons vertrouwen in DSV en in de logistieke sector in het algemeen. De prijzen van, en de vraag naar logistiek vastgoed blijven stijgen, en wij kijken ernaar uit om de komende maanden verdere acquisities in de sector te kunnen aankondigen.”

Marcel Fleminks, Co-Head of the Netherlands, Savills Investment Management, licht toe: “Deze acquisitie is weer een belangrijke stap in de groei van onze logistieke portefeuille in Nederland, die momenteel circa 760 miljoen euro omvat. We blijven een actieve speler op de markt, met verdere transacties in de pijplijn namens zowel ons European Logistics Fund 3 als onze Strategic Partnership-klanten.”

Niek Poppelaars, Co-Head Logistics & Industrial bij Savills in Nederland, vult aan: “Er wordt op dit moment nog meer kapitaal in de Nederlandse logistieke markt geïnvesteerd dan vóór de pandemie. De focus ligt daarbij sterk op ‘core’ product. Deze build-to-suit ontwikkeling voor een van de grootste 3PL partijen ter wereld, biedt de zekerheid waar beleggers in de huidige markt naarstig naar op zoek zijn. We zijn dan ook zeer verheugd dat we onze opdrachtgever hebben kunnen adviseren bij deze aankoop.”

Koper Savills IM werd geadviseerd door Savills (technisch en commercieel), NautaDutilh en Ashurst (juridisch) en PWC (fiscaal). DSV werd geadviseerd door Dentons.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?