Amvest en BPA lanceren community wonen met 566 jongeren woningen met Startmotor in Rotterdam

0

Afgelopen maand is ‘Startmotor’ opgeleverd. Startmotor is een concept met startersappartementen en faciliteiten om jongeren een fijne woonbeleving te geven. Met deze 566 woningen, investeert Amvest in een community voor zo’n 600 jongeren, gelegen in het Motorstraatgebied, onderdeel van Hart van Zuid. Het complex is door Amvest, in opdracht van Aegon Nederland, turn key gekocht van BPA.

SAMENLEVEN MET VEEL FACILITEITEN
In de huidige woningmarkt is het voor jongeren lastig om een onafhankelijke start te maken met hun wooncarrière. Met het concept Startmotor maken we voor deze groep, woningen op een centrale plek in de stad bereikbaar. Startmotor functioneert als een gemeenschap waar jongeren wonen in zelfstandige appartementen en samenleven door onder andere het gebruik van gemeenschappelijke ruimtes, zoals een huiskamer waar gezamenlijk gegeten kan worden, en een sportruimte op het dak. Ook is er gelegenheid om samen naar een film te kijken in de gemeenschappelijke bioscoopruimte. De groene dakterrassen zijn een heerlijke plek als de zon schijnt om te loungen, maar ook voor urban farming en om te sporten. Daarnaast zijn er diverse faciliteiten aanwezig, zoals deelmobiliteit en een pakketdienst.

Heleen Aarts, Chief Executive Officer van Amvest, “Met Startmotor kunnen wij een grote groep jongeren een goede start bieden in hun wooncarrière in Rotterdam. De persoonlijke leefruimte is van hoge kwaliteit, tegelijkertijd is het delen en samenleven een belangrijk onderdeel van de woonbeleving. We zijn blij dat we met Startmotor kunnen ervaren hoe community wonen in deze vorm tot zijn recht kan komen. Wij zien een grote vraag naar deze vorm van wonen en zullen dit op meerdere plekken in Nederland verder vorm gaan geven. Wij wensen de nieuwe bewoners heel veel plezier in Startmotor.”

ONTMOETEN
Sociale interactie is een belangrijk element van het concept Startmotor. Het concept gaat over meer dan wonen alleen. De starters krijgen alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten, te helpen of dingen met elkaar te ondernemen. In Startmotor is een community manager aanwezig die dit faciliteert, zodat de bewoners in een prettige en veilige omgeving kunnen (samen)wonen. Een zachte landing voor als je voor het eerst op jezelf gaat wonen.

SOCIAL RETURN
Van de bewoners wordt ook een actieve bijdrage in sociale activiteiten verwacht, zoals het organiseren van een sporttoernooi of het geven van yoga- of computerles. Deze bijdragen worden geleverd binnen de community van Startmotor, maar ook de buurt wordt erbij betrokken, waardoor er een wisselwerking kan ontstaan met de omgeving van het complex. Het concept richt zich nadrukkelijk op de verbinding tussen de bewoners onderling, het gebouw en de wijk Hart van Zuid.

Maarten Edixhoven, CEO van Aegon Nederland, “Ik ben er trots op dat we als investeerder een bijdrage hebben kunnen leveren aan extra woningen in de Randstad die speciaal voor jongeren zijn. Het is op de huidige woningmarkt heel moeilijk om een woning te vinden, daarom moeten we met zijn allen de verantwoordelijkheid nemen om het aanbod op peil te houden. Hopelijk kunnen de huurders van de Startmotor, wat niet alleen om de woningen maar ook de omgeving draait, genieten van een fijne tijd in hun nieuwe huis!”

FULL-SERVICE WOONGEBOUW
De 566 jongerenwoningen bestaan uit 454 sociale huurwoningen waarvan het grootste gedeelte met huurtoeslag gehuurd kan worden, 96 vrije sector en 16 short stay huurwoningen. De compacte en mooi afgewerkte appartementen variëren van circa 23 m² tot 50 m². Samenwonen mag in de 120 2Room studio’s. Er zijn vier gemeenschappelijke (dak)terrassen, een stallingsgarage met 126 parkeerplaatsen, ruim 700 fietsparkeerplekken en circa 140 bergingen. De plint biedt ruimte aan 364 m² horeca en 595 m² commerciële ruimte en functioneert als schakel tussen de bewoners en de directe omgeving. Door het werken met doelgroepcontracten is het mogelijk om te waarborgen dat de appartementen ook in de toekomst door jongeren worden bewoond.

Vanaf 15 september zijn de eerste bewoners aan het inhuizen. Dit gebeurt gefaseerd, zodat het corona-proof is. Inmiddels wonen er ongeveer 150 mensen in Startmotor.

Voor meer informatie over Startmotor in Rotterdam: https://startmotorwonen.nl/rotterdam

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?