Wereldhave start uitbreiding en vernieuwing van winkelcentrum Sterrenburg in Dordrecht

0

Wereldhave heeft onlangs het startschot gegeven voor de vernieuwing en uitbreiding van winkelcentrum Sterrenburg in Dordrecht. Vanaf einde 2020 tot medio 2022 vinden er werkzaamheden plaats om het centrum weer op de behoeften van de moderne consument te laten aansluiten. In de afgelopen periode is het plan voor de vernieuwing verder uitgewerkt en werden alle benodigde vergunningen aangevraagd en verleend. Na een tijdelijke stop vanwege de uitbraak van het coronavirus is onlangs besloten om de voorbereidende werkzaamheden te hervatten en aansluitend, vanaf januari 2021, te starten met de vernieuwing van Sterrenburg. Het ontwerp van het ‘nieuwe Sterrenburg’ is van de hand van SUM architecten en de ontwikkeling wordt begeleid door ontwikkelaar NEOO.

Aanleiding voor de vernieuwing
Sterrenburg trok in 2019 circa 3,6 miljoen bezoekers en is daarmee een goedlopend winkelcentrum, maar qua uitstraling uit de tijd. De vernieuwing en uitbreiding stelt het winkelcentrum in staat om beter aan de wensen van de moderne consument te voldoen en daarnaast nieuwe huurders aan te trekken en de branchering te verbeteren.

Uitbreiding met Jumbo Foodmarkt en metamorfose van het centrum
De geplande werkzaamheden beginnen met de uitbreiding van het winkelcentrum voor de huisvesting van een Jumbo Foodmarkt van meer dan 4.000 vierkante meter. Daarnaast worden er circa 215 extra parkeerplaatsen gerealiseerd, waarvan circa 165 parkeerplaatsen op het dak van de nieuwe Jumbo Foodmarkt en circa 50 parkeerplaatsen boven de bestaande winkels door een nieuw te realiseren parkeerdek. Na oplevering van de Jumbo Foodmarkt, gepland voor eind 2021, verhuist onder andere Lidl in 2022 naar een compleet nieuwe en grotere winkel op de voormalige Jumbo locatie.

Ook de binnenzijde van het centrum ondergaat een metamorfose met onder andere nieuwe plafonds, vloeren, wand- en kolomafwerkingen, verlichting, winkelfronten en puien. Ook de entrees van het centrum krijgen een facelift. Verder zal het centrum worden getransformeerd van een klassiek winkelcentrum tot een zogenaamd Full Service Center, door toevoeging van andere functies naast retail zoals gezondheid en verzorging, speelgelegenheid voor kinderen, ruim voldoende zitgelegenheid, een combinatie van verszaken en aanvullende diensten voor huurders en bezoekers. Aan de achterzijde wordt de expeditiestraat van het centrum aanzienlijk verbeterd om bevoorrading van winkels beter te faciliteren.

De geplande werkzaamheden vinden gefaseerd plaats en het winkelcentrum blijft tijdens de vernieuwing altijd open en toegankelijk voor bezoekers.

Tijdens de vernieuwing van Sterrenburg worden er regelmatig updates en foto’s op de website (www.sterrenburg.nl) en de Facebookpagina van het centrum geplaatst (facebook.com/WCSterrenburg).

Over winkelcentrum Sterrenburg
Winkelcentrum Sterrenburg werd geopend in 1973 en vervult sindsdien een belangrijke functie als zowel winkelcentrum als ontmoetingspunt voor de gelijknamige wijken. Sterrenburg beschikt over een brede mix van 55 winkels en horecagelegenheden met 500 gratis parkeerplaatsen. Het aanbod is gevarieerd qua branchesamenstelling en bestaat uit een mix van zelfstandige ondernemers en filiaalbedrijven.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?