Jamestown breidt uit in Europa

0

Vastgoedinvesteerder en -manager Jamestown zet haar expansiestrategie in Europa voort en is nu eigenaar geworden van een markant kantorencomplex in Keulen. Dit is de tweede acquisitie van Jamestown in Europa in een jaar tijd. Ze hebben hier eind 2019 voet aan de grond gekregen met de aankoop van het Groot Handelsgebouw in Rotterdam en opende een eigen vestiging in de A-factorij in Amsterdam om zo dicht op de markt te zitten. Jamestown – eigenaar van onder meer One Times Square en Chelsea Market in New York, en Ghirardelli Square in San Francisco – blijft actief op zoek naar verdere expansie in Europa.

De drie historische kantoorgebouwen bevinden zich in het opkomende Mülheim stadsdeel van Keulen. Vroeger was Mülheim een industriële wijk, maar het afgelopen decennium heeft het zich ontwikkeld als een broedplaats voor creatieve bedrijven.

De gebouwen aan de Schanzenstrasse 22, 24 en 28, die tussen 1890 en 1914 zijn gebouwd, zijn de thuisbasis van een mix van multimedia- en entertainmentbedrijven, waaronder de bekende Duitse tv-producent Brainpool TV. De 34.545 vierkante meter grote gebouwen zijn een aantrekkelijke mix van postindustriële architectuur. Jamestown kocht de gebouwen samen met twee institutionele beleggers van een groep particuliere beleggers.

Jamestown heeft een lange staat van dienst als het gaat om het omvormen van historische, industriële gebouwen naar buurtbestemmingen en creatieve hubs die gespecialiseerd zijn in technologie en contentcreatie. Jamestown richt zich op het behoud van het industriële verleden, terwijl het lokale gemeenschappen nieuw leven inblaast. Het leiderschapsteam van Jamestown ziet nog steeds veel mogelijkheden om deze adaptieve hergebruikstrategie in heel Europa uit te breiden, met zijn rijke industriële erfgoed en sterke stedelijke culturen.

“We investeren al 37 jaar in Amerikaans vastgoed vanuit Keulen. Ons eerste project in Duitsland is een belangrijke mijlpaal voor Jamestown. Een van onze kerncompetenties bij Jamestown is oude industriële gebouwen nieuw leven inblazen en we zien daarvoor in Europa veel potentie”, aldus Christoph Kahl, voorzitter van Jamestown.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?