Nieuwe rijksbouwmeester bekend

0

De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht van Francesco Veenstra tot rijksbouwmeester. Hij volgt Floris Alkemade op, die tot 1 september 2021 rijksbouwmeester blijft. Veenstra wordt dan ook de voorzitter van het College van Rijksadviseurs. Dit college adviseert het Rijk – gevraagd en ongevraagd – over ruimtelijke vraagstukken in de leefomgeving.

Achtergrond Veenstra
Francesco Veenstra (1973) is opgeleid aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst en is sinds 2017 partner bij Vakwerk architecten in Delft. Daarvoor werkte hij 22 jaar bij Mecanoo, waar hij van 2007 tot 2017 mede-eigenaar was. In deze periode heeft hij aan veel maatschappelijke opdrachten gewerkt zoals de Library of Birmingham, Stadskantoor en stationshal Delft en cultuurcomplex Home in Manchester. Veenstra heeft veel ervaring in projecten voor culturele organisaties, hoger onderwijs, commercieel vastgoed en infrastructuur. Hij combineert zijn werk als architect momenteel met het voorzitterschap van de BNA. Naast zijn functie van rijksbouwmeester zal Veenstra verbonden blijven aan architectenbureau Vakwerk.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?