74 energiezuinige huurappartementen aan de Hoflaan en Weidehof in Leiden

0

Deze week is Portaal gestart met het slopen van de woningen aan de Hoflaan en Weidehof. De jaren ’50 portiekflats maken straks plaats voor 74 gevarieerde energiezuinige huurappartementen. TBI-onderneming ERA Contour gaat de nieuwe woningen voor Portaal bouwen.

Deze week is Portaal gestart met het slopen van de woningen aan de Hoflaan en Weidehof. De jaren ’50 portiekflats maken straks plaats voor 74 gevarieerde energiezuinige huurappartementen. TBI-onderneming ERA Contour gaat de nieuwe woningen voor Portaal bouwen.

Over een paar weken zijn alle woningen volledig gesloopt. Daarna wordt er bouwonderzoek gedaan voor de fundering en de grond bouwrijp gemaakt. Als het weer geen roet in het eten gooit, begint ERA Contour in februari 2021 met de bouw van de nieuwe huurappartementen. De oplevering staat gepland in de tweede helft van 2022.

Belang van een dak boven je hoofd
De nieuwe woningen zorgen voor extra goede en betaalbare huurwoningen die passen bij deze tijd. Woningen die hard nodig zijn in Leiden, want de stad kent hier een groot tekort aan.

“De coronacrisis benadrukt nog meer de noodzaak van een eigen dak boven je hoofd. Portaal spant zich in om het aantal sociale huurwoningen in Leiden de komende jaren flink uit te breiden. Wij zijn dan ook heel blij dat dit project volgens planning door kan gaan in deze rare tijd.”, aldus Jet Bicker Caarten, manager Volkshuisvesting van Portaal in Leiden.

Passend bij deze tijd
Door zeer energiezuinige appartementen te bouwen, blijft de energierekening (bij een gemiddeld verbruik) laag. Portaal draagt op die manier bij aan het laag houden van de totale woonlasten. Dat maakt dat de woningen geschikt zijn voor huurders met een laag of midden inkomen. De appartementen variëren in een oppervlakte van 50m2 tot 65m2 en hebben twee of drie slaapkamers. Ze worden verdeeld over drie blokken, die worden ontsloten met een lift. Huurders die hun intrek nemen in de nieuwbouw, kunnen hier lang zelfstandig blijven wonen. De woningen zijn aardgasvrij. Op het dak van het complex komen zonnepanelen, die worden aangesloten per individuele woning. Door het toevoegen van woningen met een eigen voordeur op straatniveau, wordt een levendigere wijk gecreëerd. Hiermee krijgt de leefomgeving een kwaliteitsimpuls.

Een sterkere buurt en gelukkige bewoners
Jeroen Heijdra, directeur bij ERA Contour: “We zijn er trots op dat we met de bouw van deze energiezuinige woningen niet alleen een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de woningmarkt, maar ook aan een sterkere buurt en gelukkige bewoners. Dat was ook de gezamenlijke intentie toen we afgelopen zomer een meerjarige samenwerking aangingen voor de bouw van alle nieuwbouwwoningen van Portaal in Leiden. Het project aan de Hoflaan en Weidehof is een mooi vervolg op de nieuwbouw in de Zeeheldenbuurt, die al in volle gang is. We kijken ernaar uit om in het nieuwe jaar ook met de bouw in deze buurt te starten!”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?