Propertize verkoopt distributiecentrum op de Maasvlakte in Rotterdam aan Clarion Partners Europe

0

Propertize heeft een distributiecentrum, gelegen aan de Bosporusstraat 10 op de Maasvlakte in Rotterdam, verkocht aan Clarion Partners Europe.

Het distributiecentrum is gebouwd tussen 2001 en 2004 en heeft een totale vloeroppervlakte van ca. 47.500 m², verdeeld over vier units. Het gebouw heeft een zeer strategische ligging in de Rotterdamse haven en er zijn recentelijk nieuwe langjarige huurovereenkomsten getekend met Odin Warehousing & Logistics B.V. en Nippon Express (Nederland) B.V. Hiermee is het object volledig verhuurd.

Niek Poppelaars, Co-Head Logistics & Industrial bij Savills in Nederland, licht toe: “De Maasvlakte Rotterdam is volop in beweging, voorbeelden hiervan zijn de recente realisatie van de Polymer Hub Rotterdam en de uitbreiding van het warehouse van Nippon Express aan de Dardanellenstraat. Daarnaast zal er binnenkort gestart worden met diverse nieuwe ontwikkelingen op het nieuwe Distripark Maasvlakte West. Hiermee wordt de warehouse capaciteit in de belangrijkste container hub van Europa flink uitgebreid.”

Corné Valk, Senior Consultant Investment bij Savills in Nederland, vult aan: “De strategische ligging in de Rotterdamse haven nabij de ECT Delta Terminal en de excellente verbinding via de weg en het spoor maakt dit bij uitstek een uniek object. Ondanks de coronacrisis hebben wij dit verkooptraject onveranderd succesvol kunnen afronden. Het vitale belang van de logistieke sector is de afgelopen maanden nog meer aan het licht gekomen, en het blijkt ook een van de meest veerkrachtige vastgoedsectoren te zijn gedurende deze crisis.”

Zowel in de heronderhandeling met zittend huurder, bij de verhuur aan de nieuwe huurder en bij de verkoop werd Propertize geadviseerd door Savills (commercieel) en NautaDutilh (juridisch). De koper werd geadviseerd door Arcadis (technisch) en Houthoff (juridisch).

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?