Certitudo Capital en ABN AMRO verlengen huurovereenkomst Heuvelring 88 Tilburg langjarig

0

ABN AMRO en Certitudo Capital verlengen de huurovereenkomst van het kantoorgedeelte van The Bank aan de Heuvelring 88 in Tilburg. Het kantoorgebouw is door Certitudo Capital hoogwaardig gerenoveerd en verduurzaamd, wat heeft geresulteerd in een upgrade van energielabel G naar een uiterst duurzaam energielabel A.

Waar ABN AMRO voorheen eigenaar-gebruiker van het complete gebouw was, houdt het bedrijf nu kantoor ter plaatse van het souterrain, de begane grond en de eerste etage. In totaal betreft het gehuurde gedeelte 2.400 m² en 17 parkeerplaatsen. De bovengelegen verdiepingen worden momenteel door Certitudo Capital getransformeerd tot 37 hoogwaardige huurappartementen van in totaal circa 5.000 m². Daarnaast wordt de ondergelegen kelder getransformeerd tot een parkeerkelder met 30 parkeerplaatsen voor de bewoners van deze appartementen.

Het object aan de Heuvelring 88 is gelegen op een prominente zichtlocatie tegenover het centraal station van Tilburg, op de plek waar de levendige Spoorzone en de binnenstad elkaar ontmoeten. De directe nabijheid van het kernwinkelgebied met vele horecavoorzieningen, het Veemarktkwartier in combinatie met de uitstekende bereikbaarheid voorziet een absolute A-locatie voor een mixed-use object met de functies werken én wonen.

De appartementen worden in het tweede kwartaal van 2021 opgeleverd en verhuurd door iResidence. De verhuur is reeds gestart, enkele appartementen zijn nog beschikbaar. Voor meer informatie ga naar www.thebanktilburg.nl. Het object zal door Certitudo Capital langdurig als belegging worden aangehouden in de investment portefeuille.

In 2016 kocht Certitudo Capital het single tenant kantoorgebouw van ABN AMRO als onderdeel van een sale en lease-back transactie. ABN AMRO had duurzame motieven voor zowel de transactie als de verbouwing van het hoofdkantoor: “Bij ABN AMRO is het onze missie om de verduurzaming van de economie te helpen versnellen. Dat doen we door onze klanten te helpen met hun duurzaamheidsinitiatieven en zelf door bijvoorbeeld een groot deel van onze kantoren per 2030 Paris-proof te maken. Met deze verbouwing van ons kantoor in Tilburg zetten we mooie concrete stappen op weg naar deze doelen,” aldus ABN AMRO.

ABN AMRO werd geadviseerd door JLL, Certitudo Capital heeft de transactie zelfstandig tot stand gebracht.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?