PATRIZIA koopt 123 huurappartementen van HIG Invest Group

0

Sterke vraag naar betaalbare en compacte woonruimte.

  • Modern wooncomplex met 123 appartementen tegen betaalbare huurprijzen
  • Groenverklaring toegekend door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

PATRIZIA heeft de ontwikkeling CityTwin in Breda aangekocht van ontwikkelende belegger HIG Invest Group uit Vught. De ontwikkeling bestaat uit twee gebouwdelen met in totaal 123 wooneenheden, waarvan 108 2-kamer appartementen en 15 studio’s. Het wooncomplex omvat een totale gebruiksoppervlakte van circa 5.300 m2. De twee gebouwen genaamd De Markendaal en De Concordia zijn gelegen in het historische centrum van Breda en eind oktober opgeleverd. CityTwin is gebouwd volgens hoge duurzaamheidsnormen, waaronder met toepassing van zonnepanelen en de inzet van elektrische deelauto’s/-mobiliteit. De kale huurprijs ligt tussen de € 600 en € 1.000 per maand.

Pieter Kamps en Helmut Hetzenauer, partners bij HIG, lichten toe: “De binnenstedelijke herontwikkeling was complex, maar de moeite meer dan waard. Wij zijn erg content met de samenwerking met PATRIZIA als vooraanstaande beleggende partner voor ons onderscheidende (micro)housing concept. Deze transactie geeft ons ruimte om nieuwe mogelijkheden te benutten en als ontwikkelende partij verder kunnen bijdragen aan het realiseren van meer woningvoorraad in voornamelijk het sociale en middensegment in de grote steden van Nederland.”

Uit Savills onderzoek blijkt dat de geschatte groei van het aantal inwoners in Breda (13,7%) hoger ligt dan het landelijk gemiddelde (6%). De sterke groei van huishoudens in Breda wordt met name gedreven door de groei van eenpersoonshuishoudens. Het huidige aandeel eenpersoonshuishoudens in Breda is circa 44%. In 2040 zal naar schatting 49% van de huishoudens in Breda een eenpersoonshuishouden zijn. Dit project speelt in op de sterk toenemende vraag naar eenpersoonshuishoudens.

PATRIZIA werd geadviseerd door Savills (commercieel en technisch). CBRE Capital Markets trad op namens HIG Invest Group.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?