Eemland Wonen neemt 20 woningen over

0

Eemland Wonen neemt op 31 december 2020, 20 huurwoningen in Baarn over van Mooiland. Eemland Wonen verhuurt ruim 2.700 woningen in Baarn en omgeving en is daarom de logische partner voor de overname van deze woningen. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

Om welke huurwoningen gaat het?
Het gaat om 20 appartementen met lift aan de Abel Tasmanlaan in Baarn.

Reden voor verkoop
In 2016 waren we nog actief in ruim 130 verschillende gemeenten. De meeste woningen van Mooiland staan in het kerngebied Noordoost-Brabant/ Gennep en rond Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Daar ‘geeft Mooiland thuis’. Buiten dit kerngebied is ons bezit sterk versnipperd. Het gaat vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. Daardoor kunnen we niet overal voldoende thuis geven. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor de huurders in de wijk. In 2016 hebben wij daarom de ingrijpende keuze gemaakt om ons uit grote delen van Nederland terug te trekken. Dit doen wij door het verkopen van de woningen in de gebieden die ver van onze kernregio Noordoost-Brabant liggen. Inmiddels zijn we bijna vier jaar bezig met deze complexmatige verkoopoperatie. Tegen het einde van 2020 verwachten we ruim 4.500 van de in totaal 8.000 woningen verkocht te hebben, grotendeels aan andere woningcorporaties. Na afronding van deze verkoopoperatie is Mooiland in 2024 nog in zo’n 20 gemeenten actief.

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland vertelt: “Wij wilden de woningen die wij verkopen in de gemeente Baarn graag behouden voor de doelgroep in de sociale huursector. Wij zijn blij met de verkoop aan Eemland Wonen, als regionaal verankerde organisatie. Zij weet wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”

Veranderingen
Mooiland en Eemland Wonen hebben gezamenlijk gewerkt aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname.

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting
François Claessens, directeur-bestuurder Eemland Wonen, licht de aankoop toe: “Wij zijn blij dat we met deze overname de woningen aan de Abel Tasmanlaan kunnen blijven behouden voor de sociale woningvoorraad in Baarn. Als grote sociale huisvester vinden wij het belangrijk dat er voldoende betaalbare woningen zijn én blijven in de toekomst. De woningen zijn dan ook een mooie aanvulling op ons woonbezit.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?