Sipkema verkoopt 87 appartementen in Rotterdam

0

Sipkema Beheer B.V. heeft een portefeuille met in totaal 87 appartementen in Rotterdam verkocht. De woningen liggen verdeeld over vier complexen in Zuidwijk (stadsdeel Charlois). De complexen zijn allen onaangebroken en bouwjaren variëren van 1959 tot 1962. De koper is Kralingsch Beheer B.V. en de koopsom bedraagt € 12.750.000. Capital Value begeleidde Sipkema bij de verkoop. De juridische begeleiding was in handen van Core Notariaat. Koper werd geadviseerd door BRiQ real estate.

De vier complexen liggen op enkele minuten loopafstand van elkaar in Zuidwijk, een ruim opgezette woonwijk met veel groen. De woningen liggen vlakbij winkelstraat Slinge. De complexen met van oorsprong drie- en vierkamerportiekwoningen, zijn gebouwd in opdracht van Sipkema en zijn dus circa 60 jaar binnen de familie gebleven.

Sanna Wirtz, vastgoedadviseur Capital Value: “De interesse voor deze Rotterdamse portefeuille met onaangebroken wooncomplexen in het gereguleerde segment, was erg groot. Rotterdam is voor veel beleggers erg interessant doordat veel wijken zich positief ontwikkelen en de prijzen nog relatief aantrekkelijk zijn. Sipkema streeft naar een toekomstbestendige portefeuille en zal de opbrengsten aanwenden om de bestaande portefeuille verder uit te bouwen en te verduurzamen. Met de verkoop van deze portefeuille aan Kralingsch Beheer blijft de portefeuille in Rotterdamse handen.”

Bron.

Share.

Comments are closed.