Syntrus Achmea neemt 30 zorgwoningen over van corporatie Haag Wonen

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) 30 intramurale zorgwoningen gekocht in Den Haag. De woningen in complex Eden in de Rivierenbuurt zijn langjarig verhuurd aan de Haagse Wijk- en Woonzorg. Verkoper is woningcorporatie Haag Wonen.

In de overname zijn ook twee kinderdagverblijven, twee bedrijfsruimten en 16 parkeerplaatsen inbegrepen. De zorgwoningen op de eerste en tweede verdieping worden bewoond door mensen met dementie. Op de begane grond zijn een regulier kinderdagverblijf en een gespecialiseerde dagopvang voor kinderen en jongeren met een verstandelijke of meervoudige beperking gevestigd. Complex Eden bestaat verder uit 67 huur- en koopwoningen.

“Deze acquisitie sluit goed aan op de strategie van het ADHCPF, die voorziet in een verdere uitbreiding van intramurale zorgwoningen in de portefeuille”, zegt fondsmanager Daan Tettero. “Wij weten uit ervaring dat de aanwezigheid van kinderen in de directe omgeving veel doet voor het welzijn van ouderen. Voor de participanten in het fonds is dit zowel financieel als maatschappelijk een uitstekende investering.”

Haag Wonen werd bij de verkoop begeleid door Capital Value.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?