BPD Woningfonds en Multi Corporation lid van IVBN

0

BPD Woningfonds is een nieuw fonds dat zich richt op het aanbieden van nieuwe, duurzame middenhuurwoningen in Nederland. Rabobank is de investeerder. De ambitie van BPD Woningfonds is om binnen een termijn van 10 jaar te groeien naar een fonds met een portefeuille van 15.000 woningen in exploitatie, waarbij de aanwas vooral zal komen van nieuw ontwikkelde huurwoningen door BPD Ontwikkeling. BPD Woningfonds wil lid worden van IVBN vanwege de belangenbehartiging, zoals die door IVBN wordt gevoerd richting de politiek en vanwege het netwerk dat IVBN biedt.

Multi Corporation is hét retailplatform voor de primaire aandeelhouder Blackstone, waarbinnen internationaal (Europa en Turkije) € 8 miljard aan retailbeleggingen wordt gemanaged. Daarnaast treedt Multi Corporation op als full-service retail platform (o.a. als asset, property en (re)development manager) voor diverse andere institutionele beleggers. Multi Corporation wil met name voor haar Nederlandse activiteiten lid worden van IVBN. Multi herkent in de missie en activiteiten van IVBN gemeenschappelijke opvattingen over het functioneren van de Nederlandse winkelmarkt, professionalisme, transparantie, integriteit en duurzaamheid en wil zich met gelijkgestemde, gerespecteerde en professionele spelers in de markt kunnen verhouden.

IVBN-directeur Frank van Blokland verwelkomt zowel BPD Woningfonds als Multi Corporation graag als lid van IVBN: ”Het is heel erg belangrijk dat deze professionele partijen het belang van IVBN zien en met hun komst versterken; daarmee kan IVBN het maatschappelijke belang van institutioneel vastgoed in de Nederlandse markt nog beter tot uiting brengen”. Het aantal leden van IVBN komt daarmee op 32, met meer dan 60 miljard aan beleggingen in Nederland, in woningen, zorgvastgoed, winkels en winkelcentra, kantoren, parkeergarages en overig vastgoed.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?