36 duurzame sociale huurwoningen erbij in Haagse Mariahoeve

0

36 sociale huurders hebben de sleutel ontvangen van hun bijzondere nieuwbouwwoning aan de Boekweitkamp in Mariahoeve. Ze komen te wonen in een ecologische zone. Vlakbij de molen, op de plek waar vroeger een brandweerkazerne stond. De woningen zijn duurzaam gebouwd, worden duurzaam verwarmd én zijn ook nog eens betaalbaar. En dat is hard nodig in Den Haag.

Rick Boelkens, projectleider bij Haag Wonen: “Er is veel behoefte aan goede, betaalbare huurwoningen in Den Haag. Die signalen krijgen wij ook van onze huurdersorganisatie HOHW en van mensen die een woning zoeken. Geweldig dus dat we 36 sociale huurders blij kunnen maken met een nieuwbouwwoning op deze prachtige locatie.” De woningen liggen pal naast de watergang Schenk, onderdeel van een ecologische verbindingszone. Bij de bouw is rekening gehouden met mens én natuur.

Wethouder Martijn Balster (Wonen, wijken en welzijn): “Er is een enorme woningnood in Den Haag. Het is van belang dat we woningen toevoegen voor elke portemonnee. Met deze 36 duurzame, sociale huurappartementen zetten we een mooie stap vooruit en werken we aan de ambitie van het stadsbestuur om jaarlijks 4000 woningen toe te voegen. Ik wens de nieuwe bewoners alle woonplezier!”

Aannemer Heembouw Wonen heeft de woningen gebouwd voor Haag Wonen. Directeur Guido Voermans: “Deze betaalbare woningen zijn op een kwalitatief hoogwaardig niveau afgewerkt. Het was een prachtige en unieke plek om te mogen werken en is vanaf nu ook een plek waar je fijn kan wonen.”

Passend ontwerp in ecologisch gebied
Het Haagse architectenbureau Geurst & Schulze heeft de woningen ontworpen. De architect heeft meer gebouwen in Mariahoeve ontworpen en is goed bekend met de buurt, de bewoners en de architectuur. Geurst & Schulze heeft 3 vrijstaande woonblokken ontworpen in het groen. Dit sluit goed aan bij het karakter van Mariahoeve. In de gevels zijn nestkasten opgenomen voor verschillende vogelsoorten en vleermuizen. Met het gebruik van baksteen en hout in aardse kleuren, sluiten de woningen mooi aan bij de omliggende natuur en de wijk.

Over Haag Wonen
Haag Wonen is een puur Haagse woningcorporatie die staat voor goed wonen in Den Haag voor mensen met een bescheiden inkomen. Haag Wonen verhuurt ruim 21.000 passende, betaalbare en goed onderhouden woningen. Zo’n 1 op de 10 mensen in Den Haag woont in een woning van Haag Wonen. Als partner in de stad werkt Haag Wonen samen met bewoners en samenwerkingspartners aan goed en duurzaam wonen. Zodat een huis ook echt een thuis kan zijn. Haag Wonen heeft de ambitie om binnen 10 jaar 10.000 woningen te verbeteren en verduurzamen én 1.000 extra sociale huurwoningen te verhuren, zodat de hofstadcorporatie meer woningzoekenden een thuis kan bieden. Haag Wonen streeft daarbij naar een ongedeelde stad, waarin je portemonnee niet bepaalt in welke buurt je woont.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?