PingProperties ontwikkelt nieuw distributiecentrum voor Topcon op Dutch Tech Campus, Zoetermeer

0

PingProperties gaat op Dutch Tech Campus in Zoetermeer voor Topcon Europe Positioning B.V. een gloednieuw stand alone distributiecentrum realiseren. Na oplevering van het gebouw, dat wordt ontwikkeld aan de Werner von Siemensstraat, huurt Topcon 3.350 m² vloeroppervlakte met daarbij kantoren en parkeerplaatsen. Topcon had eind vorig jaar al aangegeven zich langjarig te willen verbinden aan DTC. Onlangs zijn PingProperties en Topcon een nieuwe locatie overeengekomen, waardoor de ontwikkeling van een stand alone distributiecentrum voor Topcon mogelijk is geworden. De uitstekende ligging en de synergetische voordelen van de campus speelden een belangrijke rol in de keuze voor DTC. Naar verwachting zal Topcon in de zomer van 2021 haar intrek nemen op de campus.

Ontwikkeling
Hiermee zet PingProperties een 2e belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Dutch Tech Campus. Onlangs heeft ook Siemens Mobility aangegeven zich langjarig aan de campus te verbinden. De komst van Topcon en de huur verlenging met Siemens Mobility sluiten goed aan bij de ambitie van PingProperties om de campus verder te ontwikkelen tot een volwassen duurzame campus voor bedrijven gericht op slimme technologie, ICT en logistiek.

Over Topcon
De Topcon Positioning Group ontwikkelt, produceert en distribueert producten en oplossingen op het gebied van nauwkeurige positiebepaling en omgevingsinventarisatie. Topcon creëert hiermee oplossingen en workflows voor de (land)bouw en infra en maakt het mogelijk om deze verder door te voeren in onze huidige en toekomstige manier van werken. De integratie van zeer nauwkeurige positionerings producten, snelle imaging en informatiemanagement vanuit de cloud zorgt voor een hogere productiviteit, een betere kwaliteit en een kleinere impact op het milieu. www.topconpositioning.nl

Over DTC
DTC is een inspirerende en duurzame campus voor bedrijven gericht op technologie, ICT en logistiek. Bedrijven op de campus kunnen gebruik maken van gemeenschappelijke faciliteiten, kennis delen en samenwerken. Het huidige complex bevat 13 hectare met daarop 10 gebouwen verdeelt over kantoorruimte en hoogwaardige bedrijfs- en productieruimte met een totale vloeroppervlakte van circa 42.000 m² v.v.o. en een ontwikkelpotentie van 36.000 m². De goede locatie en de uitstekende bereikbaarheid, direct langs de A12 en pal naast station Lansingerland – Zoetermeer, maken DTC een aantrekkelijke vestigingslocatie. Er zijn diverse succesvolle nationale en internationale high tech bedrijven gevestigd op het terrein waaronder Siemens Mobility, WSAudiology, ATOS Medical, Reconext en Grey Valley.

Dutch Innovation Park
Dutch Tech Campus (DTC) is samen met Dutch Innovation Factory (DIF) onderdeel van het Dutch Innovation Park (Park) in Zoetermeer. In het Park delen ICT-bedrijven en ruim 800 ICT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie ontstaan innovaties en nieuwe business. Kijk voor meer informatie op: www.dutchtechcampus.nl / www.dutchinnovationpark.nl

DTC maakt onderdeel uit van het Dutch Innovation Park. De komende jaren investeert de gemeente Zoetermeer fors in het Park in nauwe samenwerking met DTC. De verhuizing van Topcon past ook goed in de visie van de gemeente om Zoetermeer als centrum van toegepast innovatie & technologie steviger op de kaart te zetten.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?