Annexum lanceert eerste open-end woningfonds

0

Huurwoningen ook in crisistijd betrouwbare belegging.

Annexum, aanbieder van vastgoedfondsen voor particulieren, start vandaag het Open Woningfonds. Dit is het eerste open-end fonds van Annexum, waardoor beleggers het gehele jaar door hun investering kunnen uitbreiden of (gedeeltelijk) verhandelen. De vastgoedportefeuille zal voornamelijk bestaan uit residentieel vastgoed. Particuliere beleggers kunnen participeren vanaf € 5.000 en krijgen maandelijks interim-dividend uitgekeerd.

Huib Boissevain, oprichter en CEO van Annexum: “Steeds meer beleggers geven aan te willen deelnemen aan een open-end fonds. Zo bepalen zij zelf wanneer zij hun beleggingen aan- of juist verkopen. Woningen zijn hiervoor een ideale, waardevast product: om te voorkomen dat het woningtekort verder oploopt, moeten er in de komende tien jaar ruim 800.000 nieuwe woningen gebouwd worden. Niet alleen om het huidige tekort op te vangen, ook om aan de stijgende vraag van steeds meer Nederlanders te voldoen. Daarnaast zien we, net als bij eerdere crises, dat huurders ook in moeilijke tijden aan hun huurverplichting blijven voldoen. Ik verwacht daarom dat het beleggingsrendement op woningen nog lang positief uitpakt.”

Het vastgoed
Naast residentieel vastgoed zoals appartementen, woningen in voormalige kantoren, (zorg)woningen, eengezinswoningen en serviceflats, wordt er ook voor een deel belegd in beursgenoteerde vastgoedaandelen. Binnenkort zal het eerste vastgoed worden aangekocht; een naar appartementen getransformeerd kantoorgebouw.

Over Annexum
Annexum is gespecialiseerd in het structureren, plaatsen en beheren van vastgoedbeleggingsproducten voor de particuliere en institutionele markt. Via Annexum investeren particuliere beleggers in kantoren, supermarkten, winkels, woningen en meer. Sinds de start in 2000 heeft Annexum veel kennis en ervaring in de vastgoedmarkt opgebouwd en is met € 830 miljoen belegd vermogen een voortrekker in het transparant maken van beleggingsproducten voor de particuliere belegger. Annexum is gehuisvest in het World Trade Center te Amsterdam. Meer informatie op www.annexum.nl

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?