Eerste paal geslagen logistiek bedrijfsgebouw Allround Cargo Handling Ridderkerk

0
  • 600 m² distributiecentrum met geconditioneerde warehouses
  • Aan de Stegge Twello onlangs gestart met de bouw
  • Directievoerder U-build begeleidt bouwproces
  • Logistieke gebouw onderdeel portfolio vastgoedinvesteerder NuVeen Real Estate

Op bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard in Ridderkerk zijn wij onlangs gestart met de realisatie van een logistiek bedrijfsgebouw voor Allround Cargo Handling. Onder aanwezigheid van de betrokken partijen is op 30 september de feestelijke paal geslagen. De opdracht voor het bouwproject is gesloten met ontwikkelaar NXR Vastgoed B.V. Het logistieke gebouw wordt onderdeel van de portfolio van vastgoedinvesteerder Nuveen Real Estate. Allround Cargo Handling is de eindgebruiker.

Gunstige locatie
Allround Cargo Handling heeft al 40 jaar ervaring in de opslag en logistiek van goederen in de voedings- en chemische industrie. Het nieuwe distributiecentrum doet dienst als nieuw logistiek en internationaal distributiecentrum voor het bedrijf. Met de centrale ligging dichtbij de containerterminals van Rotterdam is bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard een zeer geschikte locatie. Bovendien ligt het hoogwaardige bedrijvenpark gunstig ten opzichte van de A15 en A16. Bij de locatiekeuze is Allround Cargo Handling begeleid door U-build. Het complete turnkey nieuwbouwplan is samen met ons ontwikkeld.

Geconditioneerde ruimten
Het logistieke gebouw krijgt een omvang van circa 22.600 m² met een mezzanine van circa 3.500 m² en circa 830 m² kantoren. De magazijnen worden speciaal ingericht voor voedingsmiddelen zoals noten, gedroogd fruit, zaden, superfoods en koffie. Ze worden geconditioneerd en geschikt gemaakt voor de op- en overslag van deze voedingsmiddelen.

Edwin Roos, DGA van Allround Cargo Handling over het project: “Op deze strategisch locatie hebben wij de ruimte om aan de groeiende vraag van noten, zuidvruchten en superfoods te voldoen. Met de bouw van dit nieuwe warehouse kunnen wij de volgende stap maken en kunnen wij onze Food-divisie verder ontwikkelen tot een high-end Europees distributiecentrum.”

Evert Veerman, commercieel projectmanager Aan de Stegge Twello, vertelt over het bouwproject: “Na een intensieve samenwerking van kavelstudies tot contract is dit het geweldige resultaat, bouwen voor Allround Cargo Handling.”

Adviseurs
Het ontwerp van het gebouw kwam tot stand met Architecten_Lab en JVZ Ingenieurs uit Deventer. Plot Real Estate trad op als commercieel adviseur van NXR Vastgoed en Borsboom & Hamm advocaten als juridisch adviseur.

De oplevering van het logistieke gebouw voor Allround Cargo Handling vindt naar verwachting plaats in mei 2021.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?